SON DAKİKA
Hava Durumu

TCMB piyasanın motivasyonunu artırıyor

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay,"TCMB, faiz indirimleriyle yeni yatırımlar için piyasanı

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2016 17:49
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2016 18:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
TCMB piyasanın motivasyonunu artırıyor
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay,"TCMB, faiz indirimleriyle yeni yatırımlar için piyasanın motivasyonunu artırıyor. Faizlerdeki düşüş, firmalarımızın mali yapılarına pozitif etki yapacaktır"dedi.








 Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) faiz indirimleriyle yeni yatırımlar için piyasanın motivasyonunu artırdığını, bunun firmaların mali yapılarına pozitif etki yapacağını bildirdi.

Burkay, TCMB'nin faiz koridoru üst bandını 25 baz puan indirerek, gecelik yüzde 8,50'ye çekmesini değerlendirdiği yazılı açıklamasında, söz konusu faiz indiriminin önemli bir gelişme olduğunu belirtti.

Bu yılın mart ayında faiz koridorunun üst bandının 10,75 seviyesinde olduğunu hatırlatan Burkay, "Üst üste yapılan indirimlerle söz konusu faizler, 8,50'ye kadar düşürüldü. Türkiye'nin yeniden yatırıma ve üretime odaklanması gereken bir dönemde TCMB, üzerine düşen sorumluluğu başarıyla yerine getirdi." ifadelerini kullandı.

Burkay, Türkiye ekonomisinin sağlam temeller üzerine kurulduğunun 15 Temmuz sürecinde bir kez daha kanıtlandığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bursa iş dünyası olarak bizler de kentimizi bölgemizde, ülkemizi ise dünyada en büyük ekonomiler arasında konumlandırmayı hedefliyoruz. Yaşadığımız süreçten hızlı ve daha güçlü bir şekilde çıkmak adına yeni yatırımların önünü açan, piyasaya moral aşılayan adımlara ihtiyacımız var. Bu açıdan değerlendirdiğimizde TCMB'nin faiz indirimi kararını trend açısından olumlu bir adım olarak değerlendiriyoruz. TCMB, faiz indirimleriyle yeni yatırımlar için piyasanın motivasyonunu artırıyor. Faizlerdeki düşüş, firmalarımızın mali yapılarına pozitif etki yapacaktır. Bursa iş dünyası olarak faiz indirim kararlarını destekliyoruz."


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.