SON DAKİKA
Hava Durumu

'Teamülleri uyguladık'

  Bursa Valiliği’nin “Cumhuriyet Bayramı” resepsiyonunda içki ikramıyla ilgili tartışmalara Vali İzzettin Küçük noktayı koydu: “Bursa

Haber Giriş Tarihi: 02.11.2016 22:54
Haber Güncellenme Tarihi: 03.11.2016 00:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Teamülleri uyguladık'
 

Bursa Valiliği’nin “Cumhuriyet Bayramı” resepsiyonunda içki ikramıyla ilgili tartışmalara Vali İzzettin Küçük noktayı koydu: “Bursa’da son 10 yılda resepsiyon nasıl yapıldıysa bu yıl da aynı şekilde yapıldı. Alkol nedeniyle orada bir tartışma yaşanıp Cumhuriyet kutlamalarına gölge düşmemesi amacıyla sadece ısrarla isteyene alkol verildi.”

 

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen Cumhuriyet Bayramı resepsiyonunun ardından başlayan alkol tartışmaları devam ederken, bu tartışmalara son noktayı Vali İzzettin Küçük koydu. Bursa Şehir Gazetesi’ne konuşan ve yaşananları anlamakta güçlük çektiğini anlatan Vali İzzettin Küçük, “Bursa’da daha önceki yıllara baktım. Aynı şekliyle yapılmış. Ben de bunun üzerine Cumhuriyet kutlamalarına orada alkol yüzünden bir tartışma çıkıp gölge düşmemesi için önceki yıllarda nasıl yapıldıysa öyle yapılması talimatını verdim” dedi.

BURSA’YI TANIMAYA FIRSAT OLMADI

Bursa’ya 15 Temmuz’dan 10 gün önce geldiğini ve darbe girişimi süreciyle birlikte büyük bir yoğunluk içerisinde görevini sürdürdüğünü anlatan Vali Küçük şunları söyledi: “Ben daha Bursa’yı tanımaya fırsat bulamadan 15 Temmuz süreci yaşandı. OHAL süreci devam ediyor. Önemli bir yoğunluğun içerisindeyiz. Bu süreçte Cumhuriyet Bayramı’nı kutluladık. Resepsiyon bir ritüel, onu da yaptık. Burada alkol konusu gündeme geldiğinde bilmediğim için sordum nasıl yapıldığını. Baktım inceledik geçmiş yıllarda da isteyene verilmiş, servis edilmemiş. Ben de aynısının devamı yönünde talimatımı verdim. Alkol verilsin verilmesin yönüyle bir değerlendirmemiz olmadı. Şanlıurfa’da da ondan önceki görev yaptığım ilde de resepsiyonlarda alkol verilmedi. Ama Bursa’daki yapıyı bilmediğim için önceki yıllarla aynı olsun dedim.”

ÇEPNİ’NİN İTİRAZI MEKAN İÇİNDİ

Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni’nin kendisine gelerek “Biz bu mekânda alkol vermiyoruz. Otelde ya da başka bir yerde düzenlense sorun yok ama biz burada alkol vermiyoruz” dediğini ve itirazının Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi ile ilgili olduğunu anlatan Vali Küçük, “Cumhuriyet resepsiyonunda neden alkol veriliyor yönünde bir sitem ya da serzeniş duymadım. Böyle bir itirazı kimse bana söylemedi. Zaten mekanla ilgili sıkıntı olacağını bilsek burayı da kiralamazdık. Daha önce resepsiyonların yapıldığı salonların işletmecileriyle de görüştüm. Onlar da alkol verildiğini, arkada bir oda ayarlandığını, ısrarla isteyenlere alkol verildiğini söylediler” diye konuştu. Salona gelen hiç kimsenin bu yönde bir rahatsızlık iletmediğinin altını çizen Vali Küçük, Salonda asla alkolün tepsilerde servis edilmesinin ya da kokteyl masalarında ikram edilmesinin söz konusu olmadığını, sadece “Arka odada ısrarla isteyenler için alkol bulunduruldu ve isteyene verildi. Talep olmadan alkol verilmedi” dedi.

YIPRATMAYA ÇALIŞIYORLAR

Sosyal medyada resepsiyonun ardından ortaya çıkan eleştirilerle ilgili konuşan Vali Küçük, “Eleştiriye açık değiliz ya da Vali eleştirilmez diye bir durum yok. Sosyal medyada resepsiyonun ardından bu alkol konusu gündeme geldi. Etiketlemeler aracılığı ile bir yayılma oldu. Bunun normal bir tepki olduğunu düşündüm ancak ikinci ve üçüncü gün olayın boyutu değişti. Burada şahsımı yıpratmaya yönelik çabalar olduğunu gördüm” dedi. Alkolle ilgili fotoğrafların resepsiyon bittikten sonra özellikle odaya girilerek çekildiğini anlatan Vali Küçük, bu çabanın sadece Müslümanlığa değil insanlığa bile aykırı bir hareket olduğunu olduğunu belirterek, “Talimatımıza rağmen orada alkol servis edilseydi ben müdahale ederdim talimatlarımıza uyulmadığı için. Ancak böyle bir şey olmadı. Salonda olumsuz hiçbir şey olmadı ancak her şey bittikten sonra bu polemik başladı” dedi. Vali İzzettin Küçük, servis edilen fotoğrafların da o mekandan olmadığını işaret etti.

BEŞTEPE PROGRAMINI BİLMİYORDUM

“Beştepe’de Kur’an okutulurken Bursa’da alkol verildi” yönündeki eleştirileri de samimiyetle yanıtlayan Vali İzzettin Küçük, “Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Kur’an-ı Kerim okunarak programın başlatıldığından haberimiz yoktu. Olsaydı Bursa’da da biz aynı şekilde başlatıp ona göre program uygulardık. Biz Valiler olarak Sayın Cumhurbaşkanımızı temsilen buralarda görev yapıyoruz. Onun uygulamalarını takip etmemiz çok doğal. Ancak Beştepe’deki programdan haberimiz yoktu. Olsaydı ona göre bir program yapardık” ifadelerini kullandı.

 

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.