SON DAKİKA
Hava Durumu

Tekbir-Sen Bursa şubesi faaliyete başladı

TÜRKİYE DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI VE VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BÜNYESİNDE ÇALIŞAN YAKLAŞIK 120 BİN PERONELE HİZMET VERMEK ÜZERE YENİ BİR MEMUR SENDİKASI KURULDU. (İRFAN ALTIKARDEŞ/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2016 11:37
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2016 12:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Tekbir-Sen Bursa şubesi faaliyete başladı
Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı ve Vakıflar Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan yaklaşık 120 bin personele hizmet vermek üzere yeni bir memur sendikası kuruldu. 

 

 
Genel merkezi Ankara’da olan Tekbir-Sen, evvela aralarında Bursa’nın da bulunduğu 11 vilayette şube açarak çalışmalarına başladı. Tekbir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Zübeyr Demirkaya, Ankara, İstanbul, Bursa, Van, Antalya, Eskişehir, Samsun, Ordu, Kütahya, Yozgat, Ağrı ve Ardahan olmak üzere 12 şubede üye kayıtlarının başladığını söyledi. Bursa Şubesi'nin başına Mehmet Gümüş’ün getirildiğini belirten Demirkaya, “Üyelerimizden kesilen aidatların yüzde 30'u genel merkez masraflarına ayrılırken, kalan yüzde 70'lik kısım da şubelerde üyelerimizin sosyal faliyetlerinde kullanmak üzere şubelere gönderilmektedir. Bu sebeple üyelere en yakın ve en fazla sosyal faaliyet sunan bir teşkilatlanma ile Türkiye’de süratle büyüyeceğiz” dedi.
Tekbir-Sen Bursa Şubesi Başkanı Mehmet Gümüş’ ise, Osmangazi, Yıldırım ve Mudanya ilçelerinde kurucu şube başkanlarının belirlendiğini kaydederek, “Türkiye genelinde 500 üyeyi geçen sendikamızda, Bursa’da ilk yıl içerisinde 300 üye hedefliyoruz. Bütün ilçelerde teşkilatlanıp, sendikacılığın üyelerle birlikte nasıl yapıldığını Türkiye’ye göstereceğiz” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.