SON DAKİKA
Hava Durumu

Teknoloji Fen Okulları eğitimde öncü olmaya devam ediyor

Fetih Bağcı Bursa’da eğitim sektörü denildiğinde akla ilk gelen kurumlardan

Haber Giriş Tarihi: 28.12.2018 10:53
Haber Güncellenme Tarihi: 28.12.2018 12:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Teknoloji Fen Okulları eğitimde öncü olmaya devam ediyor
Fetih Bağcı
Bursa’da eğitim sektörü denildiğinde akla ilk gelen kurumlardan biri olan Teknoloji Fen Okulları 'Kodlanan değil kodlayan bir gelecek” sloganıyla 2019-2020 eğitim öğretim yılında Anadolu ve Fen lisesi olarak da hizmet verecek.
Bursa'da 17 bin 500 metrekare alan üzerinde 2017-2018 eğitim öğretim yılında Özlüce'de anaokulu, ilkokul ve ortaokul olarak faaliyet gösteren Teknoloji Fen Okulları, önümüzdeki eğitim-öğretim yılı ile birlikte lise olarak da öğrencilerin hizmetinde olacak. 22 yıllık eğitim tecrübesini yeni nesillere aktaran okulun çatısı altında hizmet verecek Anadolu ve fen liseleri, ÜNİTEK programıyla öğrencileri üniversiteye hazırlayacak. Konuyla ilgili konuşan Teknoloji Fen Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Naci Atış, "Anaokulu, ilkokul ve ortaokul olmak üzere bu binamızda hizmete başladık. Önümüzdeki eğitim öğretim döneminde Anadolu ve fen lisesi olarak lise kısmında da eğitimimize devam edeceğiz" dedi.

ÖĞRENCİLERİN YARINI EMİN ELLERDE
Okulun kuruluş gayesinin sadece çocuklar bilgi yüklemek değil, bilgiye dokunan ve hisseden eğitim anlayışı ile yola çıktıklarını belirten Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Abdulvahap Atış, “Artık çocuklarımız yeni bir dünyanın içerisinde yer alıyor. Ellerinin altında tablet, telefon ve internet var. Çok fazla kodlayan bir ortam içerisindeler. Bu kodlanan durumdan çocuklarımız çıkarıp, hayata yön veren ve teknolojiler geliştiren nesil için yola çıktık. Bunun enstrümanları şu anda internet ortamından geçiyor. Biz çocuklarımızı geliştirmek ve onları bu hayata hazırlamak maksadıyla yola çıktık. Hem hayata dokunan ve gerekli bilgileri donatmak için laboratuvarlarımızdan kodlama derslerimize kadar her şeyin üzerinde titizlikle duruyoruz. Dersliklerden ziyade laboratuvarlarımıza önem veriyoruz” diye konuştu.
GEÇMİŞ İLE GELECEK ARASINDA KÖPRÜ
Eğitim Koordinatörü Orhan Karakoç, “Günümüzde artık geleneksel değil, çağdaş, teknoloji ile iç içe bir eğitim söz konusudur. Teknoloji Fen Okulları'nda öncelikle çocuğun keşfedilmesine imkan tanıyoruz. Bu çeyrek yıllık eğitim geçmişimizi çok özgün bir şekilde değerlendirerek, geçmiş ile gelecek arasında sağlıklı köprüler kurarak eğitim veriyoruz. Teknolojiyi bütün alanlarda kullanan bir kurum anlayışı ile yola çıktık" dedi.

EĞİTİMDE FARKLI BİR BAKIŞ AÇISI
Okulda geleneksel ezberci öğretmen merkezli eğitim değil, bilgiyi üreten ve yorumlayan öğrenci merkezli bir eğitim verildiğini belirten Lise Eğitim Koordinatörü Önder Özdemir ise, "Her öğrencinin kendi kapasitesini yüzde 100’e yakın kullanabilmesi için hem münferit çalışmalar, hem grup çalışmaları, hem de koçluk sistemi ve rehberlik boyutuyla motivasyonunu üst seviyeye çıkaracağız. Öğrencilerimiz masa başı eğitimle, konuları daha kolay ve sorunsuz öğrenmenin mutluluğunu yaşarken, “face to face” saatlerinde öğretmenleriyle birebir çalışacaklar ve çözemedikleri soru kalmayacak. Yılların birikimiyle eğitime getireceğimiz farklı bakış açısı, yeni eğitim sistemimizle Teknoloji Fen Okulları Anadolu ve Fen Lisesi 2019-2020 eğitim yılında hizmetinizde. Bursalı gençlerimizin hayallerini gerçekleştirmek ve arzu ettikleri üniversiteleri kazandırmak için geliyoruz" şeklinde konuştu.
TALES MATAMATİK MÜZESİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
Matematiğe Dokunmayan Kalmasın sloganıyla yola çıkan Gezici Tales Matematik Müzesi öğrencilerle buluştu. Türkiye´de bir ilk olan ve matematiği soyut kavramlardan çıkarıp oyun haline getirerek eğlenceli bir yolla hem sevdirmeyi hem öğretmeyi hedefleyen Tales Matematik Müzesi’ne öğrencilerin ilgisi büyük oldu. Otuzdan fazla istasyondan oluşan müzede; Pi sayısı, Leonardo Da Vinci´nin köprüsü, Pisagor Teoremi, ünlü matematikçi John Nash´in oyun teorisi, ikili sayma, imkansız üçgen, simetri, açılar, alan/çevre - yarıçap vb. konular soyut kavramlar olmaktan çıkıp görerek, yaşayarak ve eğlenerek öğrenilir bir hale geldi. Ayrıca Mimar Sinan´ın yapılarındaki sırların hikayeleri de anlatıldı. Matematiğin günlük hayattaki kullanımı, diğer bilimlerle ilişkisi gibi matematiğe dair birçok şeyin yer aldığı müzede, öğrenciler teoride öğrendiklerini uygulama fırsatı bulmuş oldu. Misafir okulların da yer aldığı müze, yaklaşık 500 öğrenci tarafından ziyaret edildi.
SOSYAL HAYATA DEĞER KATILIYOR
Eğitime verdiği önemin yanında öğrencilerin sosyal hayatlarının gelişmesine de katkı sağlayan Teknoloji Fen Okulları, birçok kültürel ve tarihsel gezi düzenledi. Sosyal Bilgiler dersinde işledikleri Osmanlı Devleti konusu kazanımlarına uygun olarak, 7. sınıf öğrencileri Kuruluş Dönemi Padişahlarının türbelerini ziyaret ettiler. Yeşil türbe ziyaretlerinin ardından Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi'nin büyülü atmosferinde Bursa'nın eski zamanlarına dair keyifli bir yolculuğa çıktılar. Bursa’mızın Fethi’nin 360 derece panoramik olarak canlandırıldığı müze, öğrencilerimize tarihi bir miras niteliğindedir.

TEKFEST’E VELİLERDEN BÜYÜK İLGİ
Teknoloji Fen Okulları tarafından düzenlenen TEKFEST Bilim Şenliği’nde aileler yapılan çalışmaları hayranlıkla izledi. Anaokulundan ortaokula kadar birçok öğrencinin yer aldığı atölye çalışmalarını yakından inceleme fırsatı bulan aileler, çocuklarına fırsat verildiğinde neler yapabileceklerine şahit oldu. Öğrencileriyle ne kadar gurur duyduğunu dile getiren Eğitim Koordinatörü Orhan Karakoç, “Okulumuzun eğitim bakış açısındaki iddialarından bir tanesi öğrenciyi keşfetmek ve kendisini keşfetmesine fırsat vermektir. Daha sonra ise bu yetenekleri geliştirmesi için ona destek olmaktır. Öğrencilerimizin gerek seçmeli derslerinde gerekse ana derslerde yaptıkları çalışmaları bugün velilerimize ve misafirlerimize sergilemek ve onlara anlatmak istedik” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.