SON DAKİKA
Hava Durumu

Teknoloji Zirvesi'nde Bursa eğitimine ödül!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen "FATİH Projesi Eğitim Teknolojileri Zirvesi"nde Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, “Çı

Haber Giriş Tarihi: 05.11.2018 19:36
Haber Güncellenme Tarihi: 05.11.2018 21:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen "FATİH Projesi Eğitim Teknolojileri Zirvesi"nde Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, “Çınarlar Çiçeklerle Buluşuyor” projesiyle “Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülü” almaya hak kazandı.
-Enise DİKMEN
Millî Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen "FATİH Projesi Eğitim Teknolojileri Zirvesi" ATO Congresium´da yapıldı. Kodlama ve kod eğitimi, geleceğin teknolojik sınıfları, üç boyutlu teknolojiler, robotik eğitimi, dil öğretiminde teknoloji kullanımı, yapay zekâ gibi konuların ele alındığı zirve iki gün sürdü.  İki gün süreyle eğitim ve teknoloji alanında 20 konuda yaklaşık 160 bildiri, 40 oturum, 64 atölye çalışması ve 5 panelin yer aldığı zirvede Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü “Çınarlar Çiçeklerle Buluşuyor” projesi ile “Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülü” almaya hak kazandı.


“ÇINARLAR ÇİÇEKLERLE BULUŞUYOR”
 Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü proje ekibine ödül getiren “Çınarlar Çiçeklerle Buluşuyor” projesi ile hızla zayıflayan aile bağlarının güçlendirilmesi hedefleniyor. Teknolojik gelişmeler, iş hayatındaki değişimler, göç, kentleşme sorunları, geniş aile anlayışından çekirdek aile anlayışına kayış, aile içi problemler, boşanma, aile parçalanması gibi nedenlere bağlı olarak giderek zayıflamaya başlayan aile bağlarını güçlendirmek üzere genç kuşaklar ile yaşlılar arasındaki duygusal ve sosyolojik bağı yeniden dokumak üzere hazırlanan proje, ilkokul birinci sınıf öğrencileri ile dede ve ninelerini sınıf ortamında bir araya getiriyor.


PROJE NASIL ÇALIŞIYOR?
Önceden belirlenen konularda; oyuncak yapımı, masal anlatımı, çocukluk anılarının paylaşımı, geleneksel çocuk oyunlarının oynanması gibi ortak yaşam deneyimine dayalı faaliyetlerle, gençlerle yaşlılar arasındaki kuşaklar arası kopukluğu okul temelli güçlendirmenin amaçlandığı proje çerçevesinde,  çocukların aile büyükleriyle bir araya gelerek zaman geçirmesi ve iletişimi devam ettirmesi hedefleniyor. Bu kapsamda önemli bir rol üstlenen proje ile geçmişten günümüze ulaşan geleneksel oyunlar, edebi mirasımız, mutfak kültürümüz, unutulmaya yüz tutmuş mesleklerimiz gibi pek çok tarihi ve doğal mirasımız genç kuşaklara aktarılıyor.


ÖDÜLÜ ZİYA SELÇUK VERDİ
Duygusal ve sosyolojik bağı, kültürel miras aktarımı ve ortak deneyimlerle hayata geçiren “Çınarlar Çiçeklerle Buluşuyor” projesiyle İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger ve proje ekibi, ödüllerini Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan aldı. Açılış töreninde konuşan Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Bakanlık olarak 2023 Eğitim Vizyonu´nda teknoloji konusundaki yaklaşımlarını ortaya koyduklarını vurguladı. Selçuk, "Biz teknolojinin araçsallığı üzerinden sağlıklı bir pozisyonlama yapabilirsek, amaç-araç ilişkisini de bir dengeye oturturuz. Eğer teknoloji amaç haline gelirse ve bizim işimizin başlatıcı ögesi haline gelirse o zaman bir sorunumuz var demektir. Teknoloji, şekerin suyun içine sızdığı gibi bizim bütün süreçlerimize işler olarak yansırsa, o zaman biz teknoloji ile çok daha sağlıklı bir ilişki kurmuş oluruz." değerlendirmesinde bulundu. Açılış töreninin ardından "Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri"ni almaya hak kazananlara ödülleri verildi.


İŞTE BURSA PROJE EKİBİ
Milli Eğitim Bakanlığı’nın düzenlediği zirvede “Çınarlar Çiçeklerle Buluşuyor” projesiyle “Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülü”nü alan ekip şu isimlerden oluştu: Sabahattin Dülger- Bursa İl Milli Eğitim Müdürü, Arzu Ayyıldız- İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı, Erhan Ağbaba-İl MEM Temel Eğitim Projeler Koordinatörü, Hacer Gül-İl MEM Temel Eğitim Proje Uzmanı, Ümit Öztürk- İl MEM Temel Eğitim Proje Uzmanı, Zeliha Yüce-Nilüfer Nedim Öztan İlkokulu Müdürü, Ersen Çetiner-Nilüfer NOSAB İlkokulu Müdürü, Hüseyin Gezer-Osmangazi Davut Çalışkan İlkokulu Müdürü, Neriman Tok Çokgezer-Yıldırım Mustafa Necati İlkokulu Müdürü ve Semra Çakır- Nilüfer NOSAB İlkokulu Rehber Öğretmeni.

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.