SON DAKİKA
Hava Durumu

TEKNOSAB'da üretim 2018 Kasımda başlayacak

CİHAN S. YARGILANIYOR (İHA/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2017 11:20
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2017 12:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
TEKNOSAB'da üretim 2018 Kasımda başlayacak
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, TEKNOSAB (Bursa Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi) projesinde ilk fabrikaların 2018 yılının Kasım ayında tamamlanarak üretime başlayacağını açıkladı. 
TEKNOSAB Yönetim Kurulu Başkanı da olan İbrahim Burkay, TEKNOSAB projesinde hazırlıkları süren altyapı çalışmalarını yerinde inceledi. Eylül ayında temel atma töreni gerçekleştirilecek olan projede hazırlıklar hakkında yetkililerden bilgi alan Başkan Burkay’a Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener ve Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Gürses de eşlik etti. İncelemenin ardından açıklamalarda bulunan Başkan İbrahim Burkay, TEKNOSAB projesinin tamamlanmasıyla Bursa’nın yüksek teknoloji üretiminin merkezi olacağını vurguladı. Türkiye’nin dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girebilmesinin yolunun yüksek teknoloji üretimi ve ihracatına bağlı olduğuna dikkat çeken İbrahim Burkay, “TEKNOSAB projemiz Türkiye’de yeni sanayi devriminin sembolü olacak nitelikte dev bir yatırım. Buradaki fabrikaların üretime geçmesiyle beraber, sanayimizde yeni bir dönem başlayacak. TEKNOSAB, Bursamızın katma değerli üretim gücünü artırırken 2023 yılı için belirlediğimiz 75 milyar dolarlık ihracat hedefimizin 40 milyar dolarını da tek başına karşılayacak bir potansiyele sahip” dedi.
“Yerli, Yenilikçi ve Yeşil Üretim” vizyonuyla projelendirilen TEKNOSAB’ın kente gelen yabancı sermayeli firmaların sayısını artıracağını da vurgulayan Başkan Burkay, TEKNOSAB’da yer almak için Çin, İngiltere ve Almanya başta olmak üzere çok sayıda ülkeden firma temsilcisinin Bursa’ya gelerek görüşmeler gerçekleştirdiği bilgisini verdi. Kentte 2011-2016 yılları arasında 98 yabancı sermayeli firmanın yeni yatırım gerçekleştirdiğini hatırlatan Başkan Burkay, “Yabancı sermayenin başkenti olarak bilinen Bursa, uygun ölçekte alan olmamasından ötürü son yıllarda yeterli yabancı sermaye yatırımı alamadı. TEKNOSAB’la bu durumu da lehimize çevireceğiz. Uluslararası birçok firmayla görüşmelerimiz sürüyor. Yeni yatırımlar, üretim ve ihracatımızı artırmanın yanında istihdamımızı da en üst seviyeye taşıyacak” ifadelerini kullandı.
“Her şey takvime uygun ilerliyor”
TEKNOSAB’ın kamulaştırma işlemlerini iki buçuk ay gibi çok kısa bir sürede tamamladıklarını hatırlatan Başkan Burkay, projenin ilk etabında altyapı çalışmalarının hazırlıklarına başladıklarını belirtti. Her şeyin takvime uygun ve planlı bir biçimde devam ettiğini belirten Başkan Burkay, “10 milyon metrekare alan üzerine inşa edilecek projemizde yüzlerce iş makinesi ve binlerce işçi altyapının hazırlanmasında çalışacak. TEKNOSAB’da yönetim merkezimizin hazırlıkları da gerçekleştiriliyor. Öte yandan TEKNOSAB’ı İstanbul-İzmir otoyoluna bağlayacak yol çalışmaları da tüm hızıyla devam ediyor. Sekiz etapta planladığımız TEKNOSAB projemizde inşallah 2018 yılının Kasım ayında ilk fabrikaların inşaatını tamamlayarak anahtarlarını teslim etmiş olacağız” dedi. (İHA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.