SON DAKİKA
Hava Durumu

Tekstil Araştırmaları Derneği Kuruldu

Bursa'da Tekstil Araştırmaları Derneği kuruldu. 

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2013 14:49
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2013 15:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Tekstil Araştırmaları Derneği Kuruldu
Bursa'da Tekstil Araştırmaları Derneği kuruldu. 


Uzun süredir oluşumu için çaba harcanılan derneğin kurulum işlemlerinin bittiğini belirten Tekstil Araştırmaları Derneği Başkanı Ekrem Hayri Peker, derneğin resmen faaliyetlerine başladığını açıkladı. Bursa merkezli derneğin pes ve pamuk ipliğinden, dokuma-örme kumaş üretimine; konfeksiyona; enerji tasarrufundan, enerji yönetimine, makine seçimine, yazılımdan, arıtmaya uzanan geniş bir yelpazede hizmet vermeye çalışacaklarını kaydeden Peker, sektörde çalışanlar için eğitimler de verecek. Peker, "Derneğimiz pamuk ipliği, dokuma, örme, kumaş boyama, baskı çeşitleri, kumaş terbiyesi, konfeksiyon, makine seçimi, enerji tasarrufu ve yönetimi, kimyasal üretimi, işletme programları/yazılım konularında eğitimler verecek. Derneğimiz ve üyeleri AB-BEBKA-TÜBİTAK ve resmi kurumlara projeler hazırlayacak, bu kurumlarla işbirliği yapacağız. Nano kimyasalların tekstil materyallerine uygulamaları konusunda yaptığımız çalışmaları projelendirip, bu kurumlara sunacağız" dedi.

"ÇEVRE DOSTU EKOLOJİK ÜRÜNLERİ TANITACAĞIZ"
Isırgan otu gibi çevre dostu ekolojik ürünlerin sektöre tanıtılması, ekilmesi ve üretilmesi için sektöre tanıtmaya çalışacaklarını ifade eden Peker, "İnsanlar iyi şeylere layıktır, söylemiyle yola çıkarak tüketicilerin konforlu ve ekolojik tekstil ürünlerinin üretilmesini ve kullanılmasını teşvik edeceğiz.Danışmanlık ve eğitim hizmetlerini sadece yurt içinde değil, yurt dışında da vereceğiz. Sanayicilerimiz Türk Cumhuriyetleri, Rusya ve Afrika kıtasında yatırım yapıyorlar. Bu ülkelerde yatırım yapan, yapmayı düşünen sanayicilerimizle işbirliği yapacağız" diye konuştu.
Ekrem Hayri Peker başkanlığındaki dernekte, Mehmet Akgün ikinci başkan ve Salih Karadağ ise saymanlık görevlerini yürütüyor. Dernekte, Kasım Altay, Tuçe Çamsarı, Halil Vatansever ve M.Emin Atak ise yönetim kurulu üyesi olarak görev yapacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.