SON DAKİKA
Hava Durumu

Termik santral istemeyen köylüler yine meydanlara indi...

Bursa'nın Keles ilçesinde termik santral yapılmasına karşı çıkan köylülerin eylemleri sürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2012 19:03
Haber Güncellenme Tarihi: 14.11.2012 20:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'nın Keles ilçesinde termik santral yapılmasına karşı çıkan köylülerin eylemleri sürüyor.

Kozağacı vadisi ve Harmanalanı bölgelerinden çıkarılacak kömürle çalışacak termik santral için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından 1 Kasım’da ihale yapıldı. Çelikler Enerji’nin yapacağı ve Keles’e bağlı 23 köyü etkileyecek termik santrale karşı çıkan Kozağacı vadisinde bulunan 9 köyün halkı toplanarak Keles’te yürüyüş yaptı. Başta DAĞ-DER, KOZA-DER olmak üzere köy dernekleri, kooperatifler, akademik odalar ve DOĞADER’in desteklediği yürüyüşe yaklaşık 1500 kişi katıldı. Yürüyüş Keles minübüs terminalinden başladı ve 500 metre ileride bulunan belediye binası önünde Kozağacı bölgesi temsilcisi Hasan Tekin bir basın açıklaması yaptı.
Tekin, “Yapılacak termik santralin bir yatırım olduğu, bölgede istihdam oluşturacağı konusunda söylenenler gerçek değildir. Yapılacak termik santral yaklaşık 10 bin kişiyi doğrudan etkileyecektir. Binlerce aileyi yerinden, yurdundan göç etmeye zorlayacaktır. Buna karşılık oluşturacağı istihdam en çok 250-300 kişidir” dedi.

5 yıl önce de bu bölgeden çıkarılacak kömür ile termik santral kurulması için ihale yapılmış, fakat köylülerin tepkisi üzerine termik santral yapımından vazgeçilmişti. Türkiye’nin dışa bağımlılığını azaltmak için bu defa yine termik santral ihalesi yapıldı. Kozağacı köylüleri meydanlara döküldü. Dünyanın en kaliteli kirazının üretildiği Kozağacı bölgesinde Yunuslar, Harmandemirci, Durak, Davutlar, Denizler, Issızören köylerinden gelenler, 'Kozağacı burada, Keles nerede?', 'Termik yapma boşuna, yıkarız başına', 'Termiğe inat, yaşasın hayat' sloganları atarak santral ihalesinin iptal edilmesini istedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.