SON DAKİKA
Hava Durumu

Termik Santral köylüleri ayaklandırdı

Keles ilçesinde Kozağacı bölgesine yapılması planlanan termik santral için Ankara'da Çelikler Madencilik ve Türkiye Kömür İşletmeleri aras

Haber Giriş Tarihi: 17.12.2012 17:46
Haber Güncellenme Tarihi: 17.12.2012 18:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Keles ilçesinde Kozağacı bölgesine yapılması planlanan termik santral için Ankara'da Çelikler Madencilik ve Türkiye Kömür İşletmeleri arasında sözleşme imzalanması köylüleri ayaklandırdı. 



Keles’in Kozağacı bölgesinde bulunan 9 köyün vatandaşları, Çelikler Madencilik ve Türkiye Kömür İşletmeleri arasında imzalanan sözleşmeye tepki olarak Duraklar köyünde toplan eylem yaptı. Mücadeleden vazgeçmeyecekleri taahhüdünde bulunan 9 köyün muhtarları sözleşme imzaladı. Duraklar köyü meydanında toplanan yaklaşık 2000 köylü pankartlar ve sloganlarla Ankara'da imzalanan sözleşmeyi protesto etti.
Yakında direniş çadırı kurup köylerine kimseyi sokmayacaklarını söyleyen köylüler, "Bu topraklar bize atalarımızdan miras kadı. Bu topraklarda herkesin dedesinin mezarı var. Bu toprakları elimizden kimse alamaz" dedi.
Keles Termik Santral’a Hayır Platformu Sözcüsü Cemal Çakır, “Ankara'da imza töreni yapılırken burada yaşayan insanlara sormadılar. Bizde onların imzasını kabul etmediğimizi göstermek için, bu termik santrali yaptırmayacağımıza, topraklarımızın altındaki kömürü vermeyeceğimize dair burada kendi aramızda sözleşme imzalıyoruz. Onların sözleşmesine karşılık bizim de sözleşmemiz olacak. Bu işi yaptırmamak için sonuna kadar direneceğiz" diye konuştu.
Keles Kozağacı bölgesinde bulunan 9 köyün adına konuşan Hasan Tekin ise, “Karşılıklı imzalar atıldı. Onlar Ankara'da otellerde attı. Biz de burada yağmurun altında imzalarımızı attık. Çok yakında Kozağacı vadisine giriş noktasında direniş çadırı kuracağız. Şirketi bu topraklara sokmayacağız. Bu halkı hiçe sayan insanlar cevaplarını o zaman verecek” dedi.
Duraklar köyünde toplanan köylüler imzalarını attıktan sonra dağıldı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.