SON DAKİKA
Hava Durumu

Teröristlerin tahliyesi kamu vicdanını kanattı

Fetih BAĞCI Bursa’da terör örgütünün en üst düzey yöneticileri eski Vali Şahabettin Harput ve en tehlikeli teröristlerden biri

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2018 22:00
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2018 23:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Teröristlerin tahliyesi kamu vicdanını kanattı
Fetih BAĞCI

Bursa’da terör örgütünün en üst düzey yöneticileri eski Vali Şahabettin Harput ve en tehlikeli teröristlerden biri olan Ali Kemal Turhan’ın önceki akşam çıkan tahliye kararı vatandaşların büyük tepkisini çekti. Kamu vicdanını kanatan karar, özellikle sosyal medya üzerinden vatandaşların büyük kısmını isyan ettirdi.

Milleti ve devletimizi hedef alan darbe girişimi ile 250 vatan evladının şehit olması, 3 bin kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan alçak darbe girişiminin ardından yakalanarak tutuklanan Bursa eski Valisi FETÖ’cü Şahabettin Harput ile örgütün en tehlikeli teröristlerinden biri olan Ali Kemal Turhan için önceki gün Bursa 8. Ağır Ceza Mahkemesi, yaşlarının ilerlemiş olması gerekçesiyle 50 bin lira kefaletle tahliye kararı aldı.
GEREKÇE YAŞLARININ İLERLEMESİ
Bursa 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, FETÖ/PDY'ye ilişkin haklarında dava açılan aralarında Bursa eski Valisi Şahabettin Harput ile bazı iş adamlarının da yer aldığı 14'ü tutuklu 60 sanığın yargılanmasına devam edildi. Bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklar, avukatları ile sanık yakınlarının katıldığı duruşmada, tutuklu sanıkların tutukluluk durumlarıyla ilgili beyanları alındı. Savunma yapan sanıklar, haklarındaki suçlamaları kabul etmedi, tahliyelerini istedi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Harput, Mehmet Ali Yayıkçı ve Ali Kemal Turhan'ın yaşlarının ilerlediği gerekçesiyle yurt dışı yasağı konularak 50'şer bin lira kefaletle tahliye edilmelerine karar verdi.
BAŞSAVCILIK İTİRAZ ETTİ
Kamuoyunda büyük tepki toplayan kararın ardından Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ/PDY davasında 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Bursa eski Valisi Şahabettin Harput'un da aralarında bulunduğu tutuklu 3 sanığın ilerleyen yaşları dolayısıyla 50'şer bin lira kefaletle tahliye edilmesi kararına itiraz etti.  Harput ve diğer iki sanığın bir üst mahkemenin yapacağı değerlendirme sonucunda, tekrar tutuklanıp tutuklanmayacakları belli olacak. Ali Kemal Turhan ve Şahabettin Harput’un isimleri, Bursa’daki FETÖ iddianamelerinin tamamına yakınında yer alıyor.
FETÖ’CÜ HARPUT TAHLİYE OLDU
Bursa eski Valisi Şahabettin Harput, ilerleyen yaşı nedeniyle 50 bin TL kefaletle tahliye oldu. İşlemleri tamamlanan Harput, tutuklu olduğu Kandıra Cezaevi'nden salıverildi.  Kocaeli Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi T Tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunan Harput, işlemlerinin tamamlanmasının ardından yakınları tarafından siyah cam filmli bir otomobile bindirilerek cezaevinden çıkarıldı.
ÇOK TEHLİKELİ BİR TERÖRİST
Bursa 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nin tahliyesine karar verdiği Ali Kemal Turhan, örgütün Bursa’daki ana yapılanmalarından biri olan BUGİAD’ın bir numaralı üyesi. FETÖ’nün en tehlikeli teröristlerinden biri olan Turhan, örgütün en etkili isimlerinden biri. Öyle ki il imamları onun emri olmadan karar veremiyordu. Mahrem imamlık dahil tüm basamakları görmüş çok tehlikeli bir terörist olan Turhan’ın  Karadeniz yaylalarında abiliğini yaptığı generallerle olan toplantılarını sıradan FETÖ’cüler bile dilden dile anlatıyor.
DEVLETİN DEĞİL ÖRGÜTÜN VALİSİ
Tahliye olan Bursa eski Valisi ve aynı zamanda örgütün önemli isimlerinden biri olan Şahabettin Harput da Bursa’da kurduğu çete ile Bursa’yı adeta örgütün işgal etmesine imkan verdi. Devletin arazisini Orhangazi Üniversitesi’ne peşkeş çeken Harput, Özel İdare’ye ait Çarşamba Mahallesi’ndeki binayı da Bahar isimli FETÖ’cü sağlık kuruluşuna kanunları hiçe sayarak hile ve sahtecilikle peşkeş çekmişti. Dönemin imamı firari Cansun Sarıyıldız’ın talimatları doğrultusunda Bursa’daki işadamlarının örgüt tarafından adeta haraca bağlanmasına olanak veren Harput yakalandığında terörist başı Fetullah Gülen’in gönderdiği bir not da üstünden çıkmıştı.
KAMUOYUNDA BÜYÜK TEPKİ
Bursa’da önce terör örgütünün yöneticisi durumunda olan ve finansını sağlayan işadamlarının teker teker tahliye edilmesinin ardından en üst düzeydeki iki yöneticisinin daha tahliye edilmesi kamuoyunda büyük tepki oluşturdu. Geçen ay tahliye kararı verilmeyen her iki ismin bu ay yaşlarının ilerlediği gerekçesiyle salıverilmesi, kamu vicdanını kanattı. Örgütün üst düzey yöneticilerinin tahliyesi ile hapiste alt tabakanın kaldığı dillendirildi. Yargı darbe girişiminin yaşandığı 17-25 Aralık 2013 tarihinden sonra Bursa’da FETÖ ile ciddi bir mücadele yapılmadığı yönündeki eleştiriler son tahliyelerle bir kez daha dilden dile dolaşırken, gözler üst mahkemenin vereceği karara çevrilmiş durumda.

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.