SON DAKİKA
Hava Durumu

Ticaret sicilleri dijital arşivde

Bursa'da faaliyet gösteren 90 bini aşkın şirketin ticaret sicilinin yer aldığı dijital arşiv, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Vergi Dairesi, Bursa Adliyesi ve Sosyal Güvenlik Kurumu arasında imzalanan protokolle çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının kullanımına açıldı. Heykel'deki tarihi valilik binasında düzenlenen törende, protokolü Bursa Valisi İzzettin Küçük (sol) ile BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay (sağ) imzaladı. ( Bursa Ticaret ve Sanayi Odası - Anadolu Ajansı )

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2016 17:33
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2016 18:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Ticaret sicilleri dijital arşivde
Bursa'da faaliyet gösteren 90 bini aşkın şirketin ticaret sicilinin yer aldığı dijital arşiv, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Vergi Dairesi, Bursa Adliyesi ve Sosyal Güvenlik Kurumu arasında imzalanan protokolle çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının kullanımına açıldı.





 Bursa'da faaliyet gösteren 90 bini aşkın şirketin ticaret sicilinin yer aldığı dijital arşiv, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının kullanımına açıldı.BTSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, kamunun iş yükünü ve zaman kaybını azaltmak amacıyla, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Vergi Dairesi, Bursa Adliyesi ve Sosyal Güvenlik Kurumu arasında, kentteki 90 bini aşkın şirketin ticaret sicillerinin dijital ortama taşınması ve kamu kurumlarının kullanımına açılması için protokol imzalandı.Heykel'deki tarihi valilik binasında gerçekleştirilen protokol imza törenine, Bursa Valisi İzzettin Küçük, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Şener, Bursa Vergi Dairesi Başkanı Nuri Karakaş ve Bursa Sosyal Güvenlik İl Müdürü Erhan Karaca katıldı.Vali Küçük, buradaki konuşmasında, protokolün iş dünyası ve kamu kurumları arasındaki iş birliğini artıracağını belirtti.

BTSO ile sanayicilere kolaylık sağlayacak önemli bir protokole imza atacaklarını ifade eden Küçük, "Ticaret sicilleri artık bazı kamu kurum ve kuruluşlarımıza açılacak, şeffaf olacak. Bunun manası şu; sanayici ve iş adamlarının işlemleri çok hızlı yürüyecek. İŞKUR, SGK ve mahkemeler artık binlerce, yüz binlerce evrakla uğraşmayacak. Bu işlemleri bilgisayardan kendileri görebilecek." değerlendirmesinde bulundu.BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay da oda olarak Bursa iş dünyasının hızlı ve kaliteli hizmete erişmesine büyük önem verdiklerini anlattı.

Burkay, 37 bine yakın üyesiyle odanın her ay 30 bini aşkın kişiyi ağırladığını belirterek, şunları kaydetti:"Her ay ortalama 5 bin kişinin hizmetlerden faydalandığı Ticaret Sicil Müdürlüğünde MERSİS'e geçişi tamamladık ve tüm üyelerin profilini elektronik ortama aktardık. Bursa Valiliği iş birliğiyle SGK, Vergi Dairesi ve Başsavcılığı ile veri paylaşımının gerçekleştirilmesine dönük imzalanan protokol, ticaret ve sanayi odaları arasında bir ilk. Yapılan protokolle lüzumsuz yazışmalarla zaman ve iş gücü kaybı önlenecek. Ayrıca sigortalıların mağduriyetlerini de engellemiş olacağız. Kamu alacaklarının takip ve tahsilini de kolaylaştırmış olacağız."Açıklamaya göre, konuşmaların ardından söz konusu protokol, ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri tarafından imzalandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.