SON DAKİKA
Hava Durumu

Timsah Arena'nın son kurbanı!

Ömer Karakaya Dönemin Başkanı Recep Altepe tarafından yapılan ve bitişi yılan hikayesine dönen Timsah Arena’nın bitmeyen

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2019 20:39
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2019 21:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Timsah Arena'nın son kurbanı!
Ömer Karakaya

Dönemin Başkanı Recep Altepe tarafından yapılan ve bitişi yılan hikayesine dönen Timsah Arena’nın bitmeyen dertleri birçok şirketi sıkıntıya sokuyor. Stadın yapımı üstlenen firmalardan biri olan Gintaş’ın elektrik taşeronu olan ve alacaklarını tahsil edemediği için kansere yakalanan Yurtsever Elektrik A.Ş’nin Genel Müdürü Halil Yurtsever’in vefat ettiği öğrenildi.

Yapımına 2011 yılında dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe zamanında başlanan Timsah Arena’da skandalların ardı arkası kesilmiyor. Türkiye’nin maliyet olarak en pahalı statları arasında bulunan Timsah Arena, aradan 8 yıl geçmesine rağmen tam olarak tamamlanmadı. Yapımını Kozava ve Gintaş İnşaatın üstlendiği stat, bu süre zarfında birçok ailenin ocağını söndürdü. Stadın yapımına başladıktan sonra iki şirkette iflas kararı aldı. Daha sonrasında Gintaş firması iflasının ertelenmesi için 2012 yılında mahkemeye başvurdu. İcra İflas Kanunu gereği mahkeme şirketin başına 3 kişilik kayyum heyeti tahin etti. Kayyumun atanmasını fırsat bilen Gintaş firması, taşeron firmalarına para ödememeye başladı. Birçok taşeronun batmasına neden olan Gintaş firmasının son kurbanı ise Halil Yurtsever oldu.

YURTSEVER, ÜZÜNTÜDEN KANSERE YAKALANDI

Timsah Arena’nın elektrik işlerini yapan Yurtsever Elektrik, taşeronu olduğu Gintaş firmasından yaklaşık 2 milyon TL alacağını tahsil edemedi. Alacakları yüzünden batma noktasına gelen firmanın sahibi Hüseyin Yurtsever, yaşanan olayların neticesinde kolon kanserine yakalandı. Birkaç yıldır uğraştığı kansere yenik düşen Yurtsever geçtiğimiz Pazartesi günü rahmetli oldu.

GÜLÇİMEN İSYAN ETTİ

Biytaş Genel Müdürü Suat Gülçimen, Hüseyin Yurtsevir’in ölüm haberini paylaştığı sosyal medyasında şu ifadeleri kullandı: “Allah rahmet eylesin mekanı cennet OLSUN İNŞALLAH. Böyle güzel insanları üzen.. Hakkını gaspeden. Devletin KAYYUM u ardına gizlenen AHLAKSIZLAR DA KAHRI PERİŞAN ETSİN.”

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.