SON DAKİKA
Hava Durumu

TOBB seçimlerinin perde arkası

-Fetih Bağcı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) önceki gün yapılan genel kurulunda Rifat Hisarcıklıoğlu tek liste ile gerçekleştir

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2018 21:00
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2018 22:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
TOBB seçimlerinin perde arkası
-Fetih Bağcı
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) önceki gün yapılan genel kurulunda Rifat Hisarcıklıoğlu tek liste ile gerçekleştirilen seçimde güven tazelerken, listesine BTSO Başkanı İbrahim Burkay’ ı almaması Bursa’da şaşkınlık oluşturdu. Burkay’ın olmadığı listede dershanelerin kapatılmaması için o dönemde sık sık açıklama yapan Bursa Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı ise yönetimde yer aldı.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin(TOBB) önceki gün TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'ndeki 74. Genel Kurulunda yapılan seçimde, geçerli oyların tamamını alan Rifat Hisrcıklıoğlu 4 yıl süreyle TOBB Başkanı oldu. TOBB Başkanlığına ilk kez 16 Haziran 2001'de seçilen Hisarcıklıoğlu, beşinci kez bu görevi yürütecek.
BURKAY YÖNETİME ALINMADI
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, BTSO Başkanı İbrahim Burkay’ı yönetimine almadı. Hisarcıklıoğlu, bir önceki BTSO seçiminde de İbrahim Burkay’la yarışan İlhan Parseker desteklemiş, Burkay az farkla ipi göğüslemişti. Hisarcıklıoğlu,4 yıl önceki tercihini önceki günkü TOBB Kongresi’nde kullanarak Burkay’ı yönetim dışında bıraktı. Onun yerine ise “Dershaneler kapatılmasın” diye o günlerde medyaya demeçler veren Temmuz 2014 tarihinde BUGİAD Üyesi görünen BTB Başkanı Özer Matlı, yönetim listesine alındı.
İŞTE FETÖ-TUSKON BAĞLANTILARI
Bursa Şehir Gazetesi daha önce yayınladığı Bursa FETÖ iddianamesinde yer alan ifadelerde BTSO seçimlerine yönelik FETÖ manipülasyonları ve Hisarcıklıoğlu’nun TUSKON aracılığı ile yaptığı tercihler yer aldı.  Bursa’da FETÖ soruşturması kapsamında mahkemenin kabul ettiği FETÖ’cü Vali Şahabettin Harput ve 49 kişi hakkındaki iddianamenin BTSO seçimleriyle ilgili bölümünde çarpıcı bir detaylar yer aldı. Dönemin TUSKON Genel Sekreteri Mustafa Günay’ın iş adamlarına, Gülen’in TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nu başbakan yapacağını söylediği iddianameye yansıyan ifadelerde yer aldı. Bursa 8. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tarafından kabul edilen 405 sayfalık iddianamede Fetullah Gülen’le yaptığı ananas konuşmasıyla gündeme gelen dönemin TUSKON Genel Sekreteri FETÖ’cü hain Mustafa Günay’a BTSO seçimleri öncesi yaşanan krizi aşmak için görüşmeye giden iş adamlarına aktardığı ifadeleri yer aldı.
“PARSEKER’İ DESTEKLEYECEĞİZ”
FETÖ iddianamesinde ifadesine başvurulan Ferudun Kahraman, Emin Akça ve Şakir Umutkan’ın BTSO’daki krizli seçim sürecini şöyle anlatıyor:  “(…) 7 Mayıs 2013 tarihinde birkaç gün sonra Faik Çelik’in babasının cenaze töreninden sonra Cansun Sarıyıldız bana ve arkadaşlara acilen toplantı yapmamız gerekiyor dedi. Bu kapsamda hemen yakında bulunan Hilmi Gülcemal’e ait Gülcemal isimli fabrikada Cansun Sarıyıldız, ben, Emin Akça, Hilmi Gülcemal, Ali Fuat Er, Hüseyin Zeki Tunaoğlu ve Şakir Umutkan toplandık. Cansun Sarıyıldız her zaman olduğu gibi önce Kuran-ı Kerim’den ayet okudu. Hadisi şeriflerden bahsetti. Sonra bizlere hitaben yönetim oluşturma aşamasında İlhan Parseker’i desteklememizi istedi. Ben arkadaşım olduğundan ve söz verdiğim için İbrahim Burkay’ı destekleyeceğim. Bu duruma karşı çıktık. Cansun Sarıyıldız bize bu talimatın yukarıdan geldiğini, sıkıştırınca da TUSKON Genel sekreteri Mustafa (Günay) isimli kişiden geldiğini söyledi. Ben Mustafa isimli kişinin İstanbul’da bulunan ofisine gitmedim. O benim ayağıma gelsin dedim. Hilmi Gülcemal, Emin Akça, Şakir Umutkan, Ali Fuat Er birlikte durumu netleştirmek için İstanbul iline gittiler.”
TALİMATI MUSTAFA GÜNAY VERDİ
Akça, Cansun Sarıyıldız’a bunun kimden gelen bir talimat olduğunu sorduğumda kendisine bunu TUSKON Genel Sekteri Mustafa Günay’dan geldiğini söylediğini ifade ediyor. Akça, “Ben de bu durumda Mustafa Günay ile görüşmek üzere Hilmi Gülcemal, Şakir Umutkan ve Ali Fuat Er ile birlikte İstanbul’a gittik. Orada Mustafa Günay ile görüştüğümüzde bu talimatın “ Büyüğümüz” diye bahsettiği terörist başı Fetullah Gülen tarafından verildiğini beyan etti. Seçimi İbrahim Burkay ve ekibi kazandı.” İfadelerini kullanıyor.
“HİSARCIKLIOĞLU GÜLEN GÖRÜŞMESİ”
BTSO’nun krizli seçim sürecinde ABD’de FETÖ lideri Fetullah Gülen’le görüşen TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’na Gülen’in kendisine parti kurduracaklarını ilettiğini anlatan Günay’ın iş adamlarına aktardığı görüşme detaylarında bu partiye eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ünde katılacağını söylediği yer aldı. Ananasçı Mustafa Günay’ın iş adamlarına aktardığı Gülen-Hisarcıklıoğlu görüşmesinin ayrıntıları dosyaya şöyle girdi;  “Mustafa isimli kişi ile görüştüklerinde Mustafa arkadaşlara şu an Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı olan Rifat Hisarcıklıoğlu’nun Fetullah Gülen ile görüştüğünü, destek istediğini, Bursa seçimlerinde de Rifat Hisarcıklıoğlu’nun mevcut yönetim kurulu üyesi olan İlhan Parseker’i desteklemelerini istediğini, bu sebepten dolayı cemaat olarak İlhan Parseker’i desteklediklerini söylemiş. Yine yaptığım araştırma ve arkadaşlardan duyduğum kadarıyla Fetullah Gülen ile Rifat Hisarcıklıoğlu yaptıkları görüşmede AK Parti’ye alternatif olarak Rifat Hasırcıklıoğlu’na parti kurduracaklarını eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de bu partiyi destekleyeceğini, cemaatin de Rifat Hisarcıklıoğlu’na destek vereceği şeklinde karar aldıklarını duydum. Bu kapsamda İlhan Parseker’i desteklediler.(…)”
NEDEN SAVCILAR EL ATMIYOR?
Tüm bunlar ortadayken ve iddialar iddianamelere yansımışken Rifat Hisarcıklıoğlu / FETÖ iş birliğine bugüne kadar hiçbir savcının el atmamış olması akıllarda soru işaretleri oluşturuyor.  Rifat Hisarcıklıoğlu ile TUSKON yetkilileri arasında özellikle Mustafa Günay arasında o günlerde gerçekten bir telefon trafiği olmuş mu?  Hisarcıklıoğlu’nun Başbakan yapılması planı onun bilgisi dışında mı gelişti? Kamuoyu bir gün bu soruların cevabını öğrenebilecek mi?
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.