SON DAKİKA
Hava Durumu

Tofaş 7. vitese geçiyor

Avrupa pazarındaki iyi siparişleri gören ve Amerika'ya da Türkiye'den otomobil ihracatını planlayan Tofaş, 2016 yılına kadar pazarın 1 milyona

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2014 12:17
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2014 13:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Tofaş 7. vitese geçiyor
Avrupa pazarındaki iyi siparişleri gören ve Amerika'ya da Türkiye'den otomobil ihracatını planlayan Tofaş, 2016 yılına kadar pazarın 1 milyona yaklaşacağını ümit ediyor.

 

Tofaş Ceo’su Kamil Başaran, “Hem iç pazarda hem de ihracatta büyüme gerçekleşirse 3. vardiyaya geçeriz. Mevcut durumda 20 yeni kişiyi işe aldık” dedi.  Tofaş yöneticileri Umurbey'deki Tofaş Arabaları Müzesinde Bursalı basın mensupları ile iftar yemeğinde bir araya geldiler. Türkiye'de bu yılın ilk yarısında geçen yıla göre otomotiv pazarında yüzde 25'lik küçülme yaşanmasına rağmen dünyadan iyi haberler geldiğini belirten Tofaş CEO'su Kamil Başaran, "Avrupa'daki iyileşmenin bizim için ne kadar önemli olduğunu gördük. Bu yıl sonunda Amerika'ya ilk otomobilleri yola çıkartıyoruz. Yeni bir otomobil konsepti üzerindeki çalışmalarımızı bitiriyoruz. Farklı bir konsepte olacak yeni binek aracımızın konforu ile çok ilgi göreceğine inanıyoruz. Bu yıl ilk yarıda özellikle hafif ticari araç satışları geçen döneme göre yüzde 32 azaldı. Ancak geçen aydan itibaren kıpırdanma başladı. Kıpırdanmanın yıl sonuna kadar kendisini göstermesini bekliyoruz. Pazar büyüyecektir. İhracat çok güzel hareketlendi. Bu sene ihracatta geçen senelerin rekorunu yenileyeceğimizi hissediyoruz. İç pazarda şu andaki hareketlenme, önümüzdeki aylarda sürerse sektörün bu yıl 640-660 bin adetlik satışla kapanacağını öngörüyoruz. Hafif ticari araçta yüzde 27,4'lik pazar payımız ile liderliğimizi koruyoruz. Üretimimizin yüzde 71'ini ihraç ediyoruz. Bu yılın 3 ayındaki ihracatımız 510 milyon dolardır. 150 milyon dolar dış ticaret fazlası verdik. Bu rakam önümüzdeki yıllarda da dış ticaret fazlası büyümeye devam edecektir" dedi.

 "BURSA AVRUPA'NIN EN ÖNEMLİ ÜRETİM MERKEZİ OLDU"

Bursa'daki fabrikanın Avrupa'daki en önemli üretim merkezi haline geldiğini belirten Kamil Başaran, "Tofaş Akademi neden Bursa'da bir MBA merkezi neden olmasın.  Grubumuzun tüm otomotiv operasyonlarına hizmet vereceğiz. Ar-ge bizim için çok net bir unsurdur. Geleceğe bakmak için, ortağımız Fiat-Chreysler ile yeniliklere odaklanıyoruz. Bizim bu yıl sonunda Amerika kıtasına Bursa'dan otomobil göndermemiz de tarihi bir dönem olacak. Bu tablo Türkiye'nin otomotiv sektöründe nerelere geldiğinin güzel bir göstergesidir. İnşallah bu yılın son çeyreğinde hep birlikte Gemlik limanından Amerika'ya gidecek arabaları yükleriz" diye konuştu.

  "İSTİHDAM İHRAÇ EDİYORUZ"

Tofaş Endüstriyel Operasyonlar Müdürü Akın Aydemir de Tofaş'da 6 bin 500 kişinin çalıştığını belirterek, "Şu anda istihdam ihraç ediyoruz. Türkiye Grubu 3 fabrika ile altın madalya aldı. Tofaş, Fiat'ın Avrupa'daki en önemli fabrikası haline geldi. Madalyaları Kasım ayında alacağız. 5 arkadaş 2-3 yıl değişik kıtalardaki fabrikalarda görev yaparak operasyonel kabiliyetlerini farklı fabrikalar içinde gösterecekler. Birçok Fiat çalışanı Türkiye'deki fabrikadan bilgi soruyor. Bu bilgileri paylaşmaktan mutluyuz.  Ayrıca Bursa'daki fabrikada 6 değişik marka için araç üretiyoruz.

  TOFAŞ'IN BURSAYA ARMAĞANI YENİ FEN LİSESİ

Nilüfer İlçesinde Bursa'nın 3. Fen Lisesini en modern şekilde inşa ettiklerini anlatan CEO Kamil Başaran, "16 derslik bu okul bizim Bursa'ya kazandırdığımız en güzel tesislerden birisi oldu. Tercih programında yer almamasına rağmen, Eylül'de eğitime açılacak. Bursa'daki ve diğer şehirlerdeki fen liselerinden buraya geçmek için çocuklar şimdiden heyecan duymaya başladılar. Bu 16 derslikte 300 civarında pırıl pırıl genci geleceğimize hazırlayacağız. Ayrıca etrafındaki spor kompleksinde 3 basketbol sahası bulunacak. Bu tesislerde pırıl pırıl gençler yetişecek. Önümüzdeki ders yılının bu tesislerden başlatılmasını da arzu ediyorum" diye konuştu.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.