SON DAKİKA
Hava Durumu

TOFAŞ'ta mutlu son!

Bursa’da otomotiv fabrikalarında 8 gündür devam eden grev sonunda TOFAŞ’ta mutlu sona erişildi. İşçi temsilcileri ve fabrika yönetimi 4 saat süren

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2015 09:21
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2015 10:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
TOFAŞ'ta mutlu son!
Bursa’da otomotiv fabrikalarında 8 gündür devam eden grev sonunda TOFAŞ’ta mutlu sona erişildi. İşçi temsilcileri ve fabrika yönetimi 4 saat süren toplantının sonunda belirtilen şartlar üzerinde anlaştı. Fabrika tam zamanlı üretime Pazartesi günü başlayacak.
Bursa’da otomobil fabrikalarında başlayan ve daha sonra Türkiye geneline yayılan grevde, TOFAŞ fabrikasında mutlu sona erildi. 8 gün süren grevin sonunda fabrika yöneticileri ve işçi temsilcileri toplantıda buluştu. Yaklaşık olarak 4 saat süren toplantı sonucunda işçiler ve fabrika yönetimi para harici belirtilen şartlar üzerinde anlaşma sağladı. Pazartesi günü işbaşı yapacaklarını belirten işçi temsilcisi Mehmet Ceylan, “Görüşmemiz tamamlandı. Herkese seyhanen bin lira ve iyileştirme olarak da Ramazan’a kadar CEO açıklama yapacağını söyledi. Biz bu süreçte kimsenin işten çıkarılmamasını istedik ve kimsenin işten çıkarılmayacağına dair söz verildi. Sendikal faaliyetlerde de kimseye karışılmayacağı söylendi. Para harici diğer şeylerde anlaşma sağlandı. Para konusunda da CEO’nun vereceği rakamı bekliyoruz” dedi. Bu arada işçiler fabrika bahçesindeki eşyalarını araçlarına koyarak evlerinin yolunu tuttu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.