SON DAKİKA
Hava Durumu

TOKİ ateşle oynuyor

İş adamı Cavit Çağlar, Organize Sanayi Bölgesi’nde borçlarına karşılık TOKİ’ye devrettiği Sifaş ve Polylen arazilerine AVM ve rezi

Haber Giriş Tarihi: 25.12.2017 21:44
Haber Güncellenme Tarihi: 25.12.2017 23:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
TOKİ ateşle oynuyor
İş adamı Cavit Çağlar, Organize Sanayi Bölgesi’nde borçlarına karşılık TOKİ’ye devrettiği Sifaş ve Polylen arazilerine AVM ve rezidans yapılabilmek için her yolu deniyor. Daima zevk veren ve iştah açan 31 çektiren porno videolarında anın tadı özellikle çıkıyor. OSB’nin Mudanya Caddesi’ne cephe durumdaki arazi son olarak  “Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi” ile ilgili düzenleme kapsamına alınarak, OSB sınırı dışına çıkarılmadan fonksiyon değişikliğine gidildi. Yasa yönetmelik ve kanunların kişiye özel nasıl esnetildiği de bir kez daha gözler önüne serildi.
İş adamı Cavit Çağlar’ın devlete olan borcunu ödemek için Organize Sanayi Bölgesi’nde TOKİ’ye devredilen iki fabrikanın yerine AVM ve rezidans yapma gayreti sürüyor. Yıllardır bu alandaki iki fabrikanın yerini OSB dışına çıkarmak için uğraşan Çağlar, bunu başaramayınca başka bir girişimde bulundu. 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi hakkındaki kanun hükümleri ile arazinin OSB dışına çıkarılmadan fonksiyonunun değiştirilmesi gündeme geldi.
İMAR PLANI YETKİSİ OSB’DE
Organize Sanayi Bölgeleri’yle ilgili plan yapma yetkisi kanunla OSB’lere verilmiş durumda. 15 Nisan 2000 günlü, 24021 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 4562 sayılı Organize Sanayi Bölgeleri Kanunu’nun 4.maddesinin 5. ve 6. fıkralarında "organize sanayi bölgeleri sınırları içerisinde yapılacak mevzii imar ve parselasyon planları ve değişiklikleri OSB tarafından yönetmeliğe uygun olarak hazırlanır ve Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın onayına sunularak il idare kurulu kararı ile yürürlüğe girer” deniliyor. OSB yönetimini geçemeyen İş adamı Çağlar, hukuku arkadan dolanarak bu kez özel kanunla plan yetkisi olan TOKİ üzerinden amacına ulaşmaya çalışıyor.
OSB HAZIRLAYIP BAKANLIĞA SUNUYOR
OSB tarafından hazırlanan planlar ve plan değişiklikleri Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın onayına sunuluyor. OSB tarafından hazırlanan planlar ve plan değişiklikleri il idare kurulunun kararıyla yürürlüğe konuluyor. OSB tüzel kişilikleri tarafından yapılacak imar planları OSB alanının büyüklüğüne göre 1/5000 veya 1/2000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı olmak üzere iki aşamada gerçekleştirilir. OSB sınırları içerisinde imar uygulamalarında 1/1000 ölçekli imar uygulama planı esas alınıyor. İmar planları hazırlanırken OSB’lerin özelliği ve gelecekteki ihtiyaçları göz önüne alınarak Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan imar planı teknik şartnamesine göre hareket edilir. OSB alanlarındaki arsaların parselasyon işlemleri OSB Bölgesi Uygulama Yönetmeliği hükümlerine göre OSB tüzel kişilikleri tarafından gerçekleştiriliyor.
ÇAĞLAR OSB’Yİ BY-PASS EDİYOR
Kanun hükümleri çok açıkken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ aracılığıyla özel bir uygulama yapılmasını isteyen Cavit Çağlar’ın talepleri doğrultusunda bir plan hazırlandı.  Buna göre OSB’nin yetkisi by-pass edilerek plan TOKİ tarafından yapıldı, Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı. OSB arazisinde yapılmak istenen AVM ve rezidans ile adeta OSB’lerin altına dinamit döşeniyor. Emsal durumuna gelebilecek bu uygulama tüm OSB’ler için büyük tehdit oluşturuyor.  Konuyla ilgili alacaklı TMSF ise sessizliğini koruyor.
ÇAĞLAR’DAN ÜNİVERSİTE MANEVRASI
İş adamı Cavit Çağlar, kamuoyunda büyük tartışmalara yol açan ve tepki çeken AVM rezidans projesini şimdi özel üniversite de yapacağın açıklayarak gizlemeye çalışıyor. Çağlar, sahibi olduğu Olay Gazetesi’ne yaptığı açıklamada Sifaş ve Polylen’in olduğu araziye TOKİ ile birlikte özel üniversite yapacaklarını söyledi. Ancak bu üniversitenin toplam alanın ne kadarını kapsayacağı belli değil. Arkasına AVM ve rezidans projesinin gizlendiği üniversite ile ilgili detaylı açıklama yapılmadı.

(Fetih BAĞCI)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.