SON DAKİKA
Hava Durumu

Tophane MTAL 150 Yaşında!

Bursa’nın en köklü eğitim kurumlarından biri olan Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde kuruluşunun 150. yılı ve Öğretmenler G

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2018 16:00
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2018 18:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Tophane MTAL 150 Yaşında!
Bursa’nın en köklü eğitim kurumlarından biri olan Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde kuruluşunun 150. yılı ve Öğretmenler Günü coşkusu bir arada yaşandı.
Öğretmenler günü etkinliği kapsamında Tophane MTAL tarafından Mercure Otel’de düzenlenen görkemli geceye İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, 150. yıl Kutlama Komitesi Başkanı Vehbi Varlık, Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Yusuf Ay, Balkantürk Eğitim Vakfı Başkanı Naci Şahin yanı sıra öğretmenler, idareciler, eski öğretmenler ve Tophane MTAL mezunu çok sayıda işadamı katıldı. Tophane MTAL 150. yıl marşının coşkuyla hep bir ağızdan söylenmesinin ardından, okulun 150 yılını anlatan kısa belgesel film büyük beğeniyle izlendi.

“YAKTIĞINIZ MEŞALEYİ GURURLA TAŞIYACAĞIZ”
Gecenin açılış konuşmasını yapan Tophane MTAL Müdürü Yusuf Ay, “Bitmeyecek hayaller ve rüyalarla devam edecek, ağır bir sorumluluk gerektiren kutsal bir görevi ifa etmekteyiz. Yetiştirdiğimiz ve yetiştireceğimiz nesiller ülkemizin geleceğinde önemli görevler üstlenecektir. Bizler de bunun bilinci ve sorumluluğuyla hareket ediyoruz” dedi. Eğitimde çağın gerekliklerini takip ettiklerini dile getiren Ay, “21. yüzyıl bilgi, teknoloji ve değişim çağı. Bunun içindir ki teknoloji, ihtiyaçlar, bilgi, problemler sürekli değişiyor. Biz öğretmenler hem değişimleri takip ediyor, hem de bu değişimleri öğrencilerimize aktarmaya çalışıyoruz. Köklü tarihimizden ve milli, manevi değerlerimizden aldığımız güçle öğrencilerimizi evrensel değerlerle buluşturacak; eğitim adına yaktığımız meşaleyi sizlerle birlikte sonsuza dek gururla taşıyacak, ebediyete akıp giden her yeni yılda, çok daha büyük başarılara birlikte imza atacağız” diye konuştu.

“TÜM ÖĞRETMENLERİMİZ ÇOK DEĞERLİ”
Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger de, tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlayarak, öğretmenler gününü 150 yıllık köklü bir çınar olan Tophane MTAL öğretmenleriyle bir arada geçirmekten mutluluk duyduğunu söyledi. Dülger, “Öğretmenler tahammül etmesini bilen değil, tahammül etmesini sevenlerdir. Öğretmenler olarak, bizim ana görevimiz bu ülkenin geleceğini resmetmektir. Bu da şu anda okullarda eğitim veren öğretmenlerin zihinlerinde saklı. Sizlerin hayalleri neyse Türkiye’nin geleceği de o olacak. Bu yüzden her biriniz bu ülke için çok değerlisiniz” ifadelerini kullandı.

“EĞİTİM KALİTESİNİN ARTMASI İÇİN SANAYİCİLERE GÖREV DÜŞÜYOR”
Sanayinin gelişiminde mesleki ve teknik liselerin önemine dikkat çeken 150. yıl Kutlama Komitesi Başkanı Vehbi Varlık da, “Bir ülkenin kalkınma ve refah seviyesi, o ülkenin iş hayatına katılan eğitimli insan sayısı ile doğrudan alakalıdır. Türkiye, genç nüfusu dolayısıyla işgücü potansiyeli yüksek bir ülkedir. Yerli üretimin arttırılması ve gelişmesi için sanayimizin iyi yetişmiş gençlere ihtiyacı olduğu uzun yıllardır üzerinde konuştuğumuz bir gerçektir. Bu ulvi görevi yıllardır layıkıyla yerine getiren Tophane Endüstri Meslek Lisesi’nin bu yıl 150. yılını kutluyoruz. Bursa’nın iş dünyasına yön veren birçok değerini yetiştiren bu köklü kuruluşun ben de bir mezunu olmaktan gurur duyuyorum” dedi. Varlık sözlerine şöyle devam etti; “Mesleki ve Teknik okulların eğitim kalitesinin arttırılması ve bu okullardan mezun olan öğrencilerin istihdam edilmesi için Bursalı sanayiciler olarak bizlere büyük iş düşüyor. Biz iş adamları olarak mesleki uygulamalara yıllardır elimizden geldiğince destek veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz.” Konuşmaların ardından Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, 150. yıl Kutlama Komitesi Başkanı Vehbi Varlık, Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Yusuf Ay, geçmiş dönem Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BEV Başkanı Naci Şahin, geçmiş dönem okul müdürleri ve öğretmenler 150. yıl pastasını beraberce kesti.
(Bülten)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.