SON DAKİKA
Hava Durumu

Toplu hayvan ölümlerinde şaşırtan rapor

HAYVANLARDAN NUMUNE ALINDI (SALİH BAKICI/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2016 17:40
Haber Güncellenme Tarihi: 12.05.2016 18:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Toplu hayvan ölümlerinde şaşırtan rapor
Bursa'nın İnegöl ilçesinde 30’a yakın evcil ve yabani hayvanın ölümüne sebep olan olayın raporu açıklandı. Raporda, zehirlenmeye sebebiyet verebilecek herhangi bir toksin madde bulgusuna rastlanmadığı ortaya çıktı. 

 

 
3 Mart 2016 tarihinde Kıran Mahallesi'ndeki mesire yerine giden vatandaşlar hayvan leşleriyle karşılaştı. Etrafta yapılan aramalarda 2 kirpi, 2 karga, 3 köpek, 2 şahin ve 18 adet tilki leşine rastlandı. Bursa Milli Parklar Genel Müdürlüğü, İnegöl Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İnegöl Doğa Hayatını Koruma Derneği Başkanı Nilay Parlar ile Jandarma Komutanlığı ekipleri, bölgede incelemelerde bulundu. Ekipler, ölen hayvanlardan numuneler aldı.
Orman ve Su İşleri 2. Bölge Müdürlüğü'nce Pendik Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürlüğü'ne gönderilen numunelerin tahlil raporu açıklandı. Raporda, alınan numunelerde hayvanların zehirlenmelerine sebep olabilecek toksin madde bulgusuna rastlanmadığı bildirilirken, hayvanların toplu ölümünün sebebi merak konusu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.