SON DAKİKA
Hava Durumu

Torun görevden ayrılıyor Gözün aydın Bursa

AK PARTİ BURSA İL BAŞKANI CEMALETTİN TORUN, GÖREVİNİ BIRAKACAĞINI SÖYLEDİ. (AHMET FARUK ÇABUK - BURAK TÜRKER/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2017 22:30
Haber Güncellenme Tarihi: 07.08.2017 23:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Torun görevden ayrılıyor Gözün aydın Bursa

Torun görevden ayrılıyor; Gözün aydın Bursa


Bursa’da AK Parti’ye her seçim oy kaybı yaşatan İl Başkanı Cemalettin Torun, Genel Merkez tarafından görevden alındığını süslü laflarla saklayarak, “ayrılıyorum” dedi. Torun, “Genel merkezimiz hemen bir il başkanlık çalışması yapacak” diyerek kararın kendi istifası olmadığı sinyalini verdi.

AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, Genel Merkez tarafından görevden alındığı gerçeğini süslü laflarla gizlemeye çalıştığı bir açıklama yaparak, görevini bırakacağını söyledi. 4 yıldır AK Parti İl Başkanlığında başarılı bir yöneticilik sergilediğini iddia eden Torun, oy oranlarında sürekli çıtayı yükselttiği iddiasını dile getirdi. Oysa, 7 Haziran’dan 1 Kasım’a kadar seçim çalışmalarında destekleyici bir varlık göstermeyen Torun, “Açıkçası bu kadar yüksek artışı beklemiyorduk. Bursa halkı cömert davrandı.” sözleriyle kendi çabasının olmadığını itiraf etmişti.

Torun, "Ben yeni kongre sürecinde yaptığımız değerlendirmelerde yeni dönemde aday değilim, aday olmayacağım. İnşallah bu kongre sürecinde yeni bir arkadaşımıza bayrağı devredeceğim. Bana düşen görevin gereği kongrelerimizi birlik beraberlik içerisinde sürdüreceğiz." dedi.

Sosyal medyada görevden alındığıyla ilgili çok yazı yazıldığını ifade eden Torun, "Bir görevden alınma söz konusu değil şu an itibariyle, olmadı da olmayacak da. İstifa da şu anda mümkün değil. Ama genel merkezimiz benim açıklamamdan sonra hemen bir il başkanlık çalışması yapacak. Bir arkadaşımızı görevlendirmek için çalışmalarını sürdürecektir. Biz bu süreci genel merkezimizle birlikte yürüteceğiz." şeklinde konuştu.

NEDEN BU KADAR BEKLEDİ?

Cemalettin Torun’un AK Parti Bursa teşkilatına her geçen gün kan kaybettirdiği gün gibi ortadayken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşkilatlarda değişimi gündeme getiren açıklamalarıyla da gözler Bursa’ya çevrilmişti. Erdoğan, Mayıs ayı sonundaki açıklamasında, “Metal yorgunluğu var, değişim şart” derken, Temmuz ayı sonunda da “Yorulan çekilsin” çağrısında bulunmuştu. Torun’un görevden alındığını gizlediği sözcüklerle, “ayrılıyorum” açıklaması aslında Reis’in günler evvel işaret ettiği değişimdi.

ASAROĞLU’NU DİSİPLİNE SEVKETTİ

Cemalettin Torun’un gideceği sinyalleri ortadayken yaptığı son hamle de, Bursa’da paralelcilerin 20 tane dava açtığı Şehir Gazetesi sahibi Nezir Asaroğlu’nun partiden ihracını istemek oldu. Torun’un bu tutumu, “bırakmak zorunda kalacağı koltuğundan ayrılırken sözüm ona intikam almanın peşine düştü” şeklinde yorumlanmıştı.

TORUN’DAN AKILLARDA KALAN İNCİLER

- 17-25 Aralık süreci ardından FETÖ elebaşına ait okulun öğrencisine fiyonklu araba hediye törenine katıldı.

- Katıldığı televizyon programında, FETÖ nedeniyle gözaltına alınanlar için, “Cübbemi giyip onları savunmak isterim” diyen Bülent Arınç’ı başbakan görmek istediğini söyledi.

- Yıldırım Belediye başkanlığı zamanında paralel yapı mensuplarını nemalandıran Özgen Keskin’in özel yaşlı yurdunun açılış organizasyonunu tertiplemişti.

- FETÖ’cü derneklerde üyeliği bulunan Abdullah Duman’ı uzun süre sağ kolu olarak partide tutmayı sürdürdü.

- Kardeşi ve yeğeninin 15 Temmuz sürecinde kapatma kararı alındığında dahi, FETÖ’cü derneklerde üye olduğu ortaya çıktı.

- Siyasi gündemin yoğun olduğu dönemlerde ilçe danışma toplantıları yerine partililerin düğün cemiyetlerine katılmayı tercih etti.

- “Erdoğan’ın avukatıyım” diyerek barodaki meslektaşlarına fark atıp davalar toplarken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaretlere suskun kaldı.

- Paralel yapı işbirliği, Sabah, Star ve Yeni Akit gazetelerinde yer alan haberlerle ülke gündemine taşındı.

- FETÖ finansörü iş adamı Selahattin Çelik, Meridyen Gıda Ltd. Şti, Sanabel İnş. Taah. Gıda. Tur San. Tic. Aş., Erguvan Ambalaj Tekstil San. Tic. Ltd. Şti., FETÖ destekçisi daha birçok firmanın avukatlığını yaptı.

- 280 promil alkollü ve 200 km hızla giderken 8 yaşındaki bir çocuğun ölümüne sebep olan iş adamının 1 gün dahi hapis yatmamasını sağladı.

- Kendisinin davalarında aleyhte karar çıkarsa hakim ve savcıları “paralelci” diye Adalet Bakanlığına şikayet etmek. Torun’un 12 savcı ve 15 hakimi şikayet ettiği ortaya çıktı. 27 kişiden sadece 3’ünün yapıyla bağlantısı bulunuyor.

 

 

 

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.