SON DAKİKA
Hava Durumu

Traktörlerin fenni muayene kuyruğu

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde çiftçiler aftan yararlanmak için seyyar fenni muayene istasyonu önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Yenişehir Ziraat Odas

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2015 15:00
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2015 16:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Traktörlerin fenni muayene kuyruğu
Bursa'nın Yenişehir ilçesinde çiftçiler aftan yararlanmak için seyyar fenni muayene istasyonu önünde uzun kuyruklar oluşturdu.
Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, traktör sahiplerinin torba yasayla af gelen traktör muayenelerini bir an önce yaptırmalarını istedi. Aktaş, Bursa’da 55 bin traktör olduğunu belirterek, “Yenişehir’de de 5 bin 500 civarında traktör var. Bu traktörlerin 4 bin tanesinin fren muayenesi yok. Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ve Bursa milletvekillerimizin gayretiyle 31 Aralıkta son bulan af Haziran sonuna kadar uzatıldı. Yenişehir olarak üyelerimize bu durumu bildirdik. Bize şu ana kadar 2 binin üzerinde müracaat geldi. Seyyar muayene istasyonunu mahallelerimize götürerek traktörlerin muayenelerinin yapılmasını sağlıyoruz” dedi.
1990 yılından bu yana traktör muayenesini yaptırmayan çiftçiler olduğunu belirten Aktaş, “Eğer af gelmeseydi her traktör sahibi bu iş için 2 bin TL ceza ödemek mecburiyetinde kalacaktı. Ancak şimdi en fazla 165 TL ödeyerek muayene yaptırıyor. Çiftçilerimiz vakit geçirmeden müracaatta bulunsunlar” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.