SON DAKİKA
Hava Durumu

Traktörlü nine gençlere taş çıkartıyor

MUHTARI KADIN OLAN KÖYDE YAŞAYAN 78 YAŞINDAKİ FATMA NİNE, HEM ÇİFTÇİLİK YAPIYOR, HEM TRAKTÖRÜYLE SAKAT KOCASINI TAŞIYOR (İHA/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2017 12:16
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2017 13:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Traktörlü nine gençlere taş çıkartıyor
Bursa'nın dağ ilçelerinden Büyükorhan’da traktör kullanan yaşlı kadın gençlere taş çıkartıyor. 
Hacıahmetler köyünde ikamet eden 78 yaşındaki Fatma Terik, patpat diye tabir edilen traktörle tarla işleri yapıyor. Gerektiğinde traktörle ilçe merkezine de inen Fatma nineyi görenler şaşırıyor. Patpat traktörü ile çalışmaya devam ettiğini belirten Fatma nine, “Ben 4 çocuk annesiyim. 2 oğlum, 2 kızım var. Hepsi Bursa’da yaşıyor. Eşim emekli, ama ayağından sakat. Defalarca ameliyat olmasına rağmen hala ayağının üzerine basamıyor. O yüzden bu evin her işini ben yapıyorum. Eşimi de patpatın kasasında gezdiriyorum. Allah’a şükür bir sıkıntımız yok. Allah kimseye de sıkıntı vermesin” dedi.
Fatma Terik, “Elinin hamuru ile erkeğin işine karışma diyerek aslında kadını aşağılamışlar; ne münasebet. Ben 78 yaşındayım, bu traktörü kullanıyorum. Tarlamda, bahçemde çalışıyorum. Kadın evin direğidir. Kadın yoksa toplum da yoktur. Bakın bizim Hacıahmetler köyünün muhtarı da bir kadın. Bizim köyde kadınlar çok çalışır. Hazıra dağ dayanmaz. Köylerimizin boş kalması bana göre en büyük felakettir. Gençler şehirlerde 3 kuruşa geçinmek zorunda kalıyor. Geçinemeyince köydeki anasından babasından yardım istiyor. Tarlalar çalışacak genç beklerken, orada gençlerimiz zor şartlarda yaşamaya çalışıyor. Bir an önce köylere dönüş yapılmalı. Bu traktörü ben değil, torunlarım kullanmalı, çalışmalı, üretmeli” diye konuştu. (İHA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.