SON DAKİKA
Hava Durumu

TÜBİTAK'a Bursa damgası

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 44. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Eskişehir Bölge Fina

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2013 11:49
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2013 12:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 44. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Eskişehir Bölge Finali'nde dereceye giren projelerin sahipleri ödüllerini aldı. Ankara’da yapılacak finallere katılma hakkı elde eden 14 proje arasında 8 projeyle yer alan Bursa büyük bir başarıya imza attı. 


Ortaöğretim öğrencilerinin zeki yönlerini ortaya çıkarmak ve araştırmaya teşvik etmek sebebiyle 1969 yılından itibaren düzenlenen yarışmanın bölge finali, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Yarışmaya, Eskişehir, Kütahya, Afyonkarahisar, Bursa, Balıkesir ve Çanakkale'deki, liseler, polis koleji ve askeri liselerde okuyan öğrenciler katıldı. 41’i Bursa’dan olmak üzere 82 projenin sergilendiği yarışmada yapılan değerlendirme sonucunda 14 proje Ankara’da yapılacak finallere katılma hakkı elde etti. Finallere gidecek 14 projenin 8’ini hazırlayan Bursalı öğrenciler büyük bir başarıya imza attı.
Bursa’dan Nuri Erbak Anadolu Lisesi, Özel Emine Örnek Anadolu Lisesi, Özel Rafet Kahraman Anadolu Lisesi, Işıklar Askeri Hava Lisesi birer proje ile finallere katılma hakkı elde ederken, Bursa Polis Koleji ve Özel Nilüfer Fen Lisesi ikişer proje ile finallere katılacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.