SON DAKİKA
Hava Durumu

Turgay Erdem tutuşmuş

Gazetemizin manşete taşıdığı Hasanağa Mahallesi’nde Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’in kız arkadaşının abisi tarafından yaptır

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2019 12:13
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2019 13:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Turgay Erdem tutuşmuş
Gazetemizin manşete taşıdığı Hasanağa Mahallesi’nde Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’in kız arkadaşının abisi tarafından yaptırılan ve ağaç tahribatına neden olan villa Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’ne de taşınmıştı. Erdem konuyla ilgili belediye binasında açıklama yaptı.

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, günlerdir Bursa gündemini meşgul eden kız arkadaşının abisinin kaçak villası hakkında açıklamalarda bulundu. AK Partili yöneticilerin yaptığı açıklamaları çarpıtarak ülke gündemine taşıyan hatta hainlikle suçlayan CHP yönetimi, konu kendileri olduğu zaman Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın yaptığı 30 Ağustos açıklamasının unutulmak istendiği için villa konusunun gündeme geldiğini belirtiyorlar. Erdem de bu görüşe katılıyor. Ancak ilk dalgada “Villa benim değil” açıklamasıyla yetinen Erdem, villanın kayınçosuna ait olduğu ortaya çıkınca yeni bir açıklama yapmak zorunda kaldı.



KAÇAK YAPI İMAR BARIŞINDAN YARARLANDI

Kız arkadaşının abisine ait olan ve Erdem’in belediye başkan yardımcılığı döneminde kaçak başlatılan inşaatla ilgili Nilüfer belediye binasında konuşan Erdem, “Söz konusu yapı bana ait değildir. Mülk sahibi kişi arkadaşımın kardeşidir. Benim başkanlık sürecimden önce inşaatı başlayan bu yapı için, belediyemizin ya da kişisel olarak benim işi kolaylaştırma yönünde hiçbir tavrımız olmamıştır. İddialara konu olan bu yapı İmar Barışı Kanunu kapsamında 2018 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yapı kayıt belgesi alarak yasanın verdiği haktan faydalanan bir yapıdır. Bu yapının 28 Ağustos 2018 tarihinde yapı kayıt belgesi aldığı görülmüştür. Bursa’da bu durumda olan binlerce yapı bulunmaktadır ve bu konu belediyenin değil, imar barışıyla beraber Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın konusudur. Şimdi biz belediye olarak söz konusu taşınmazın yapımıyla ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü’ne bir yazı yazarak, ellerinde bulunan uydu görüntüsü vb. tespitlerin ve mevcut yerle ile ilgili görüşlerinin tarafımıza bildirilmesini istedik. Oradan gelecek görüşe istinaden 3194 sayılı İmar Kanunu’nun ilgili maddeleri gereği yasal işlemler uygulanacak ve ondan sonra gerekirse yıkımı yapılacaktır” ifadelerini kullandı.



“TAPULU BİNAYI MI YIKACAKSIN”

Yaptığı açıklamada kaçak yapılan yapının imar barışından yararlandığını belirten Erdem, Büyükşehir Belediye Meclisi’ne çağrıda bulundu. Kaçak olarak yapılmasına göz yumulan ve imar barışından yararlanan bu yapıyı Bursa’nın kaçak yapılaşma sorunuyla çarpıtan Erdem, “Bursa’da bu durumda binlerce yapı var gelin 31 Aralık 2017 tarihinden sonra yapılan kaçak yapıların hepsini yıkalım ve yıkmaya da buradan başlayalım. Ben varım mecliste siz var mısınız dediğimde sesi çıkmayanların konuşmaya hakkı yoktur” dedi.







EVET, BURSA’NIN KAÇAĞA GÖZ YUMMA SORUNU VAR!

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın laflarının çarpıtılarak ülke gündemine CHP tarafından taşınmasını ardından ortaya çıkan bu rant ilişkisi Bursa gündemini meşgul etmek olduğunu belirten Erdem, “Bursa’nın daha ciddi sorunları var. Trafikten çarpık kentleşmeye, hava kirliliğine, yarım kalan stadyuma, şehrin kalbine hançer gibi saplanmış Doğanbey konularına, şehrin dışına yapılmış şehir hastanesine kadar onlarca sorunumuz varken kamuoyunu ve Büyükşehir Meclisi’ni bunlarla meşgul edenleri kamuoyunun takdirine bırakıyorum” dedi.



 

 

 

 

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.