SON DAKİKA
Hava Durumu

Turgay Erdem'i ateş bastı!

Müstakbel kayınçosunun Hasanağa Göleti kenarında imarsız tarlaya ruhsatsız kaçak villa yaptığı ortaya çıkan Nilüfer Belediye Başkanı Tu

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2019 21:44
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2019 22:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Turgay Erdem'i ateş bastı!
Müstakbel kayınçosunun Hasanağa Göleti kenarında imarsız tarlaya ruhsatsız kaçak villa yaptığı ortaya çıkan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, düzenlediği basın toplantısında yine akıldaki soruları yanıtsız bıraktı.

Büyükşehir Belediyesi’nin harekete geçmesiyle birlikte panikleyen Turgay Erdem,  gerekirse villayı yıkacaklarını söylerken, konuşmasının satır aralarında Büyükşehir Belediyesi’ni hedef aldı.

Alpaslan Yıldız

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Hasanağa Göleti kenarında imarsız tarlaya yapılan kaçak villayla ilgili iyice köşeye sıkıştı. Belediyenin eşiğine kadar hizmet götürdüğü kaçak villanın kayınçosunun olduğunun ortaya çıkması üzerine ikinci kez açıklama yapan Erdem, “ Bir kez daha söz konusu yapının kendisine ait olmadığını belirtti. Villanın hayat arkadaşının kardeşine ait olduğunu kabul eden Erdem, villayı kurtarmak için işi sulandırmayı da ihmal etmeyerek, “Tüm başkanlara sesleniyorum, gelin Bursa’da 31 Aralık 2017 tarihinden sonra yapılan bütün kaçak yapıları yıkalım” dedi.
KAÇAK VİLLA MÜDAFAA HEYETİ
Nilüfer Belediyesi Halk Evi’nde düzenlenen toplantıya Erdem’in yanı sıra, CHP Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal, İl Başkanı Hüseyin Akkuş, Büyükşehir Belediye Meclisi üyeleri Osman Ayradilli, Remzi Çınar, Ercan Korkmaz ve Şahin Sevinç te katıldı.

Başkan Turgay Erdem, önceki gün, olağanüstü toplanan Büyükşehir Belediye Meclisi’nde konunun AK Parti tarafından gündeme taşınmasının çalışma yönetmeliğine ve teamüllere aykırı olduğunu ileri sürdü.
ÇAMUR SİYASETİNE DEVAM
Villa ile ilgili çok ciddi iddialara yanıt vermek yerine orta sahada top gezdiren Erdem, yine iftira ve yalan kampanyasına sarıldı. Erdem, “Açıkçası bu çabanın Sayın Başkan Alinur Aktaş’ın 30 Ağustos gafının tüm ülke çapında yarattığı infiali gündemden düşürmek ve yeni gündemler yaratmak ihtiyacından doğduğunu düşünüyorum. Sonuç itibarıyla konuya açıklık getirme ve kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı duyduk”  diyerek, bildik CHP taktiklerini sahaya sürdü.
SORUMLUSU KENDİSİ DEĞİL GİBİ
Önceki dönem başkan yardımcısı olmasına rağmen villanın kendi başkanlığı döneminde yapılmadığını söyleyerek bir anlamda topu Bozbey’e atan Erdem, söz konusu yapının kendisine ait olmadığını belirterek, “Mülk sahibi kişi arkadaşımın kardeşidir. Benim başkanlık sürecimden önce inşaatı başlayan bu yapı için, belediyemizin ya da kişisel olarak benim işi kolaylaştırma yönünde hiçbir tavrımız olmamıştır” dedi. Erdem, kaçak yapılaşmayla mücadele yetkisi bizzat başkanı olduğu belediyenin göreviyken ve uydu fotoğrafları ile bu yapının kanunun öngördüğü tarihten sonra yapıldığı ispatlanmışken, villanın imar barışı kapsamında olduğunu ileri sürdü.
TARİHİ İTİRAF!
Kaçak yapılaşmayla mücadele etme görevi olan bir belediyenin geçen dönem başkan yardımcısı bugünde başkanı olan Turgay Erdem, neden kaçağa göz yumduklarını ve kaçan binaya hizmet götürdüklerinin cevabını vermek yerine Bursa’da on binlerce aynı durumda yapı olduğunu söyledi. Erdem’in bu açıklamasından sonra akıllara o halde Nilüfer’de kaç tane kaçak yapı var ve neden işlem yapmadınız sorusu geliyor.  Erdem, Nilüfer Belediyesi ekiplerinin söz konusu yapıda kontrol yaparak tespitte bulunduğunu ve çağrı gerçekleştirdiğini, ancak daha sonra yapı kayıt belgesi ibraz edilince yasal işlem uygulanmadığını belirtirken, belediyenin imar affı kapsamına girmeyen kaçak yapı için işlem yapmadığını da itiraf etti.
“KAÇAK YAPILARI YIKALIM” ÇAĞRISI
Çevre Bakanlığı’ndan ilgili yapıyla ilgili bilgi ve belgeleri istediklerini, bu belgelerin gelmesinin ardından gereken işlemleri yapacaklarını ve gerekirse villayı yıkacaklarını dile getiren Erdem, yavuz hırsız ev sahibini bastırır misali bir de çağrı yaptı: “Bursa’da bu durumda binlerce yapı var. Gelin, 31 Aralık 2017 tarihinden sonra yapılan kaçak yapıların hepsini yıkalım. Ben varım.  “Meclis’te siz var mısınız?” dediğimde sesi çıkmayanların ise konuşmaya hakkı yoktur” dedi.
SARIBAL’DAN YİNE AYNI NAKARAT
Toplantıda konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal da, 31 Mart ve 23 Haziran sonrasında siyasal iktidarın, CHP belediyeleri üzerinde özel çalışmalar yapmak üzere çeşitli yapılar oluşturduğunu ileri sürdü. Kaçak yapıyı ve imtiyazı görmeyen Sarıbal, hukuksuzluğa sahip çıkarak  “CHP belediyelerini ısrarla itibarsızlaştırmaya, ötekileştirmeye, zora sokmaya yönelik çalışmalar yapılmaktadır. Elbette hukuka uygun olmayan hiçbir şey bize de uygun değildir. Ama siyasi iktidar köşeye sıkıştıkça saldırıya geçmekte. CHP’li belediyeler üzerinde çalışmalar yapmakta. Yerelde ve genelde ülke sorunlarını çözemeyen iktidar, bir kara kampanya yürütüyor. Bilinsin ki biz bu siyasi linçin karşısında olacağız” diye konuştu.
TURGAY ERDEM’E SORULAR
Turgay Erdem iki defa üst üste açıklama yapmasına rağmen kaçak villa ile ilgili akıllarda kalan sorulara bir türlü yanıt vermiyor. Birincisi Nilüfer Belediyesi kaçak yapılaşmayla mücadele etmiyor mu? Bu yapı inşa edilirken nasıl görmediniz? Kapının eşiğine kadar asfalt hangi imtiyazla döküldü? Kaçak villaya neden gittiniz? Belediyenizde asgari ücretle çalışan bir kişi bu villayı nasıl yaptırabiliyor? Bahse konu kişi hayat arkadaşınızın kardeşi diye mi bu imtiyaz sağlandı? Nilüfer’de başka kimlere benzer imtiyazlar tanındı?

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.