SON DAKİKA
Hava Durumu

Turizm Gönüllüleri İş Başında

Büyükşehir Belediyesi’nin EN Club işbirliğiyle hayata geçirdiği proje kapsamında gönüllü turizm elçileri, yabancı turistleri Bursa’nın

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2013 12:29
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2013 13:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Turizm Gönüllüleri İş Başında
Büyükşehir Belediyesi’nin EN Club işbirliğiyle hayata geçirdiği proje kapsamında gönüllü turizm elçileri, yabancı turistleri Bursa’nın tarihi ve turistik mekanları hakkında bilgilendiriyor. 

Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa’nın tarihi değerlerinin tanıtılması adına yaptığı çalışmalar kapsamında EN Club üyeleri de faaliyetlerine devam ediyor. Kentin merkezinde tarihi ve turistik mekanlarda özellikle yabancı turistlere kent hakkında bilgiler veren gençler, Bursa’nın tanıtımına da katkı sağlıyor. Orhangazi Parkı’nda gönüllü turizm elçileri ile bir araya gelen Başkan Altepe, “Büyükşehir Belediyesi olarak Bursa’nın özellikli ve kimlikli bir kent olması yolundaki çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kentte insan faktörünü öne çıkarmaya, kaliteli bir medeniyet şehri olduğumuzu her fırsatta vurgulamaya gayret ediyoruz. Bu konuda Bursa merkezinde hizmet veren turizm elçilerimiz, başta Çarşı ve Hanlar Bölgesi olmak üzere Ulucami ile Yeşil’den Uludağ’a kadar özellikle külliyeler ve turistik mekanlarda yabancı turistleri bilgilendiriyor. Bir yandan Bursa’nın tanıtımına katkıda bulunan turizm elçilerimiz aynı zamanda turistlerin de Bursa’ya yabancılık çekmemeleri için gönüllü olarak hizmet veriyorlar. Bu hizmet Bursa’ya ayrı bir vizyon katıyor” diye konuştu.
Projede gönüllü olarak görev alan gençler ise, yabancı turistlere Bursa’nın tarihi değerlerini tanıtmanın yanında alışverişleri sırasında esnafla diyaloglarına yardımcı olduklarını belirterek, uygulamadan turistlerin çok memnun kaldığını kaydetti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.