SON DAKİKA
Hava Durumu

Türk bayrakları ve Atatürk posterlerini astı ama yıkımı durduramadı

 Bursa'nın İnegöl ilçesine bağlı Yenice beldesinde, çocuk oyun parkı alanında kalan bir market yıkıldı. Dükkanını Türk bayrakları ve A

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2012 18:27
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2012 19:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
 Bursa'nın İnegöl ilçesine bağlı Yenice beldesinde, çocuk oyun parkı alanında kalan bir market yıkıldı. Dükkanını Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle donatan marketçi yıkıma yine de engel olamadı.

Turgut Özal Mahallesi 1000 Konutlar Park Caddesi üzerinde belediyeye ait olan ve yaklaşık 20 yıldan beri faaliyet gösteren üç işyerinin olduğu alan, Yenice Belediyesi tarafından yapılan imar değişikliği ile çocuk oyun parkı olarak belirlendi. 2012 yılının başından itibaren müstecirler ile sözleşme yenilenmeyerek gönderilen tebligatla mayıs ayı sonuna kadar işyerlerinin tahliyesi istendi. Ancak verilen bu süre zarfında işyeri sahipleri dükkanlarını boşaltmayınca, 25 Ağustos 2012 tarihine kadar ek mühlet verildi. Yıkım kararı alınan iş yerlerinden börekçilik yapan Osman Güneş ile pastahane işleten Şaban Can verilen ek süreye ilişkin dilekçeyi imzalarken, market işletmeciliği yapan Mümin Öztürk imza atmadı. Bunun üzerine belediye yetkilileri Öztürk’ün işlettiği marketin sonradan ilave edilen ve kaçak olarak gözüken ek bölümünü yıkmak için harekete geçti.

Yıkım öncesinde jandarma ekipleri gerekli güvenlik tedbirlerini aldı. Yıkım kararının bir kez daha tebliğ edilip marketteki malzemeleri boşaltması istenen Mümin Öztürk, anahtarı zabıta görevlisine teslim edip eşi Seval Öztürk ile birlikte işyerinden ayrıldı. Bir süre ne yapacaklarını şaşıran belediye görevlileri, Yenice Belediyesi İmar ve Fen İşleri Kaçak Yapı Bürosu sorumlusu İbrahim İnan nezaretinde marketteki malzemeleri kutulara doldurarak yed-i emine teslim etti. Bir süre sonra işyerine gelen market sahibi Mümin Öztürk, markette asılı bulunan Atatürk posterini ve Türk bayraklarını göstererek, “Bu adamı sakın incitmeyin, bu bayrakları kirletmeyin. Ben Bulgaristan’da Türkçe konuştuğum için ceza almış bir adamım. Milliyetçi olduğum kadar da, ırkçıyım. Irkımı korumak, bu bayrak altında yaşamak için her şeyini bırakıp 10 tane kaşıkla Türkiye’ye geldim. 18 yıldır esnafım, parasını vermeyeceğini bile bile kimseyi eli boş çevirmedim. 18 senede bunları yapabildim, alın ne yaparsanız yapın, isterseniz millete dağıtın” diye tepki gösterdi.

Marketteki malların ve dolapların taşınmasının ardından, marketin sağ kısmına sonradan ilave edilen bölüm Yenice Belediyesi ekiplerince yıkıldı.
Yıkım kararının tamamen siyasi olduğunu iddia eden pastahane işletmecisi Şaban Can, “AK Partili belediye döneminde işyerlerimizi 2-3 metre uzatmamıza izin verildi. Biz de bunun üzerine ilaveler yaparak işyerlerimizi büyüttük. Yeni gelen yönetim, ‘Siz seçim öncesi belediyeden avanta aldınız, ben bu kaçakları yıkacağım’ dedi. Bizim haberimiz olmadan imar değişikliği yaparak burasını çocuk oyun alanı olarak belirlemişler. İmar değişikliğinden dolayı dükkanlarımızı kaldırmak istiyor, bize yerde göstermiyorlar. Bu işyerlerini bize yap-işlet-devret modeli ile yaptırdılar, 17 seneden beri bu dükkanları işletiyoruz. Başka çocuk parkı yapacak yer bulamamışlar mı? Fitness aletleri koyacaklarmış. Tamamen siyasi maksatla buraları yıkmak istiyorlar. İki seneden beri görüşmeler yapıyoruz, ama uzlaşmaya yanaşmıyor. Üç seneden beri tebligat gönderiliyor boşaltın, yıkacağız diye. Tarih veriyor erteliyor. En son 24 Mayıs’tı, geçti. Şimdi 25 Ağustos’a kadar süreyi uzattı. Elimizle teslim olmamızı istiyor. Yıkacaksan malımızla, mülkümüzle yık, biz teslim olmuyoruz” dedi.
Market işletmecisi Mümin Öztürk ise, “Belediye görevlileri burada, bekliyoruz yıkmalarını. Diğer iki arkadaşa imza attırdılar, 25 Ağustos’a kadar kendi elimizle yıkacağız diye. Ben imzalamadım diye elektriğimi, suyumu kestiler. Asla taşkınlık yapmayacağız, öyle insan değiliz. Biz yıkılmaya alışığız. Gelsin, 20 senelik emeği yıksınlar, boynumuz kıldan ince. Ama bu yıkımın tamamen siyasi olduğunu herkesin bilmesini istiyorum. Encümen kararı ile yaptığımız ilaveler kaçak gözüküyormuş. Mahkeme kararında ‘imar kirliliği yoktur, belediye ile anlaşın’ denildi. Neyse cezasını ödedik. Allah’a havale ediyorum” diye tepkisini dile getirdi.

RUHSATLANDIRMA YAPILMAMIŞ
Yenice Belediye yetkilileri ise, belediye mülkiyetindeki bu üç işyerini işleten müstecirler ile 2012 yılı başından itibaren kira sözleşmesinin yenilenmediğini, alınan karar gereği burasının çocuk oyun parkı yapılmak üzere yeşil alana çevrildiğini söyledi. Yetkililer, defaaten tebligat gönderilmesine rağmen müstecirlerin işlerlerini boşaltmadıkları, son kez 25 Ağustos’a kadar ek süre tanındığını belirti. Yetkililer, söz konusu işyerine sonradan ilave olarak yapılan kaçak kısım hakkında yıkım kararı alındığını ifade etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.