SON DAKİKA
Hava Durumu

Türk Dili ve Kültürünü Öğrenmek İçin Geldiler

Bursa, zengin kültürü, tarihi dokusu, doğal güzellikleri ve konuksever gelenekleriyle yabancı öğrenciler için cazibe merkezi haline geldi. 

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2013 15:29
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2013 16:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Türk Dili ve Kültürünü Öğrenmek İçin Geldiler
Bursa, zengin kültürü, tarihi dokusu, doğal güzellikleri ve konuksever gelenekleriyle yabancı öğrenciler için cazibe merkezi haline geldi. 


Türkçe ve Türk kültürünü öğrenmek için 1 Temmuz’da Bursa’ya gelen Amerika Birleşik Devletleri (ABD) vatandaşı 15 lise öğrencisi gönüllü Türk ailelerin evinde misafir ediliyorlar. 40 gün Bursa’da kalacak ABD’li lise öğrencileri için Bursa Büyükşehir Belediyesi çok özel kültür programları düzenliyor. ABD Devlet Bakanlığı’na bağlı Kültürlerarası Öğrenci Değişim Programları (ICE) kapsamında yıllardır sürdürülen organizasyonun bu yılki ayağında ABD’li yetkililerin tercihi geçen yıl olduğu gibi yine Bursa oldu. ICE Bursa Temsilciliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve gönüllü ailelerin katkıları ile 9’u kız 6’sı erkek, Amerikalı 15 lise öğrencisini Bursa’da ağırlıyor. 6 haftalığına Bursa’ya gelen öğrenciler, gündüzleri TÖMER’de Türkçe eğitimi alırken, akşamları ise misafir oldukları Türk ailelerinin evlerinde kalarak hem dillerini geliştiriyor, hemde Türk Kültürünü ve aile yapısını yakından tanıma fırsatı buluyorlar.
Uzun yıllardır İstanbul’a yapılan program, geçen yıl ilki yapılan Bursa organizasyonunu beğenilmesi üzerine bu yılda Bursa’da tekrarlandı. Kültürlerarası Öğrenci Değişim Programları (ICE) ile Bursa Büyükşehir Belediyesi arasında organizasyonun her yıl düzenli olarak yapılması için protokol imzalanırken, Amerikalı öğrencileri evlerinde ağırlayan aileler, misafirperverliğin en güzel örneklerini sunuyorlar. ICE Bursa Koordinatörü Kemal Alton, program için İstanbul yerine yine Bursa’nın tercih edilmesinin gurur verici olduğunu söyledi. Bursa’nın zengin kültürel mirasının ve ailelerin konukseverliğinin çok beğenildiğini belirten Alton, "Bursa Büyükşehir Belediyesi programa çok büyük destek veriyor. Öğrencilerimizin derslerden artan bölümlerinde, ülkemizi ve kentimizi yakından tanımaları için çok güzel programlar hazırladılar" dedi.
Geldikleri günden bu yana geçen 2 haftalık süreçte, Türkçelerini geliştiren ve Bursa’yı yakından tanıma fırsatı bulan öğrenciler, Çanakkale ve Truva savaş alanlarını da gezerek bilgi aldılar. Mudanya’da kurulacak Türk-Amerikan Dostluk ormanı için de adım atan öğrenciler, bu hafta içinde de İznik’i de ziyaret Türk çini sanatı ve ürünlerini inceleyecekler.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.