SON DAKİKA
Hava Durumu

Türk dizileri Arap turist sayısını patlattı

Ak Parti hükümetinin dış politikadaki atağı, Türk dizilerinin Ortadoğu'daki ilgi çeken gösterimleri ve tarihi kültürel ve turizm yatırımla

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2013 12:32
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2013 13:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Ak Parti hükümetinin dış politikadaki atağı, Türk dizilerinin Ortadoğu'daki ilgi çeken gösterimleri ve tarihi kültürel ve turizm yatırımları Arap turistleri Türkiye'ye çekiyor.



Selam Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Erdem, Bursa’nın Arap turizmi açısından destinasyon başkenti seçilmesinde kent yöneticilerinin önemli katkıları olduğunu belirterek, "Bursa'ya 2013 yılında 250 bin Arap turist bekleniyor" dedi.
Bursa’nın Arap turizmi ile tanışmasına vesile olan ve yaklaşık 29 yıldır bu konunun mimarı olarak hizmet veren TÜRSAB Güney Marmara BYK eski başkanı ve Selam Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Erdem, “İçinde bulunduğumuz 2013 yılında Bursa’ya 250 bin dolayında Arap turistin gelmesinin bekliyoruz” dedi.
Kendisinin çok uzun yıllar bu konu üzerinde çalışmasına rağmen, özellikle son 10 yılda hükümetin de bu konuyu devlet politikası olarak ele alması sonucu Arapların Türkiye’ye bakış açısının değiştiğine dikkat çeken Hasan Erdem, “Arapların Türkiye ilgisine en büyük etkenlerden biri de Türk dizilerinin bu ülkelerde hiç kaçırılmadan izlenmesi olmuştur. Araplar maalesef Türkiye’yi yeteri kadar tanımıyordu. Şimdi ülkemiz hakkındaki fikirleri çok değişti. Tatillerinde Türkiye’yi tercih etmeye başladılar. Bursa’yı kendileri açısından büyük zenginlik gören Arapları, aynı zamanda konut ve diğer yatırımlar konusunda da Bursa’ya bekliyoruz” diye konuştu.
2012 YILINDA 150 BİN ARAP TURİST GELDİ
2012 yılında Bursa’ya yaklaşık 150 bin Arap turistin geldiğine işaret eden Hasan Erdem, “Arap turistler özellikle doğayla iç içe olmayı, kaplıcaları ve tarihi yerleri gezip görmeyi çok seviyor. Uludağ artık kış turizmi açısından bile Araplar için bulunmaz nimet. Bursa Arap turizmi için bu açıdan bulunmaz fırsat istedikleri her şey var. Ancak yıllardır Bursa’nın en önemli sıkıntısı olan ulaşım ve konaklama sorunu bunu engelliyordu. Son yıllarda Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe’nin deniz ve hava ulaşımı, altyapı, tarihe ve kültüre yönelik yatırımları Arap turistlerin ilgisini yeniden Bursa’ya çekti. Diğer yandan Valimiz Şahabettin Harput’un Arap turizmi konusuna çok büyük önem vermesi ve bu konuda canla başla çalışması dikkat çeken konu. Valimizin yaptığı çalışmalar sonucu Bursa, Arap Birliği ülkeleri içinde ‘Turizm Destinasyon Başkenti’ seçildi. Yurt dışında gerçekleştiren tanıtımlar ve fuarlarda Bursa’nın ve ülkemizin Araplara tanıtılmasın da çok önemli bir başarı olmuştur” diye konuştu.
Arap turizminde yaşanan bu hareketliliğin, Arapların Bursa’da gayrimenkul yatırımlarını da artırdığına vurgu yapan Erdem, “Araplar geniş mekanlarda ve yüksek yerlerde havadar, manzarası olan yüksek yerlerde oturmayı seviyor. Bu nedenle Çekirge, Dobruca, İnkaya ve Kükürtlü gibi mekanlar onlar için çok uygun. Burada edindikleri gayrimenkuller ise onlara, diğer ülkelere nazaran çok cazip gelmektedir. Bu konuda bir eksiklik ise Arap turizmine hizmet verecek apart türü otellerin eksikliğidir. Bu nedenle Arapları, Bursa’da konut ve diğer yatırımlar açısından da görmek arzusundayız” dedi.
ULUSLARARASI OTEL YATIRIMLARI SÜRÜYOR
Son yıllarda Bursa’da gerçekleştirilen uluslar arası otel zinciri yatırımlarının bu konuya dikkat ettiğini kaydeden Hasan Erdem, “Özellikle bu oteller, Araplara yönelik apart tip odalar oluşturdular. Yapılan yatırımlarla Bursa’da 22 bin yatak kapasitesine ulaşıldı. Halen de otel yatırımları sürüyor. Bu Arap turizmi açısından önemli gelişme. Çünkü Arap turistler, diğer turistlere oranla çok daha büyük oranlarda döviz bırakmaktadır. Geldikleri şehirden her konuda alış-veriş yaparak ülkelerine dönüyorlar. Bursa hem AVM’leri ve markaları, hem de tarihi ve turistik ürünleri ile son derece zengin. Bunu çok daha iyi değerlendirmeleriyiz. Özellikle hava ulaşımı konusunda hızlı hareket etmek gerekli” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.