SON DAKİKA
Hava Durumu

Türk ekonomisi için yeni fırsatlar dönemi

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye ile Rusya arasında yeni bir sayfa açılmasından büyük memnuniyet duyduklarını söyledi. ( BTSO - Anadolu Ajansı )

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2016 15:43
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2016 16:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Türk ekonomisi için yeni fırsatlar dönemi
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay,"Ulusal hedeflerimiz doğrultusunda iki ülke arasındaki ticaretin kısa süre içinde 25 milyar dolar seviyesinden 100 milyar dolara yükseleceğine inanıyorum"dedi.









 Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin'in dün gerçekleştirdiği görüşmeyle ilgili olarak, "Ulusal hedeflerimiz doğrultusunda iki ülke arasındaki ticaretin kısa süre içinde 25 milyar dolar seviyesinden 100 milyar dolara yükseleceğine inanıyorum." dedi.

Burkay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye ile Rusya arasında yeni bir sayfa açılmasından büyük memnuniyet duyduklarını söyledi.

"Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde hükümetimiz tarafından başlatılan uzlaşmacı dış politika hamlesini takdirle karşılıyor ve iş dünyası temsilcileri olarak kendisine şükranlarımızı sunuyoruz." diyen Burkay, Ankara ile Moskova arasındaki ilişkilerin normalleşmesiyle Türk şirketleri için yeni fırsatların doğduğuna dikkati çekti.

Burkay, başta enerji, inşaat, gıda ve turizm sektörleri olmak üzere ticaretin önündeki engellerin aşamalı olarak kaldırılacak olmasının, yeni iş birliklerinin ve stratejik adımların yolunu açacağını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Rusya, Türkiye'nin 2015 yılı ihracatında ikinci, ithalatında ise üçüncü sırada yer alıyor. 24 Kasım 2015 tarihinde yaşadığımız uçak krizinin ardından gerileyen ekonomik ilişkilerimizin normalleşme adımlarının ardından yeniden ivme kazanacak olmasından büyük memnuniyet duyuyoruz. Ulusal hedeflerimiz doğrultusunda iki ülke arasındaki ticaretin kısa süre içinde 25 milyar dolar seviyesinden 100 milyar dolara yükseleceğine inanıyorum."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.