SON DAKİKA
Hava Durumu

Türk Kartalı mı? Mason dümeni mi?

Almanya’da 2007 yılında batan Aquila uçak firmasını 1,5 milyon avroya alan Gökçen ailesi, tanesi 165 bin avro ile 235 bin avrodan satılan uça

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2016 23:58
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2016 01:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Türk Kartalı mı? Mason dümeni mi?
Almanya’da 2007 yılında batan Aquila uçak firmasını 1,5 milyon avroya alan Gökçen ailesi, tanesi 165 bin avro ile 235 bin avrodan satılan uçaklardan ayda iki tane üretebilecek. Almanya’da ki fabrikada 150 işçinin çalıştığına göre Gökçenler, asgari 225 bin avro personel maaşı ödeyecek. Bu hesaba aklı yatan beri gelsin.

 

Bursa son bir yıldır Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Gökçen Grubu’nun yerli uçak üretimi propagandası bombardımanı altında. Almanya’da 2007’de iflas etmiş ve 1999 ile 2007 yılları arasında 150 motorlu planör üretmiş olan imalathaneyi 1,5 milyon avroya alan Gökçen ailesi, kanat açıklığı sadece 9 metre olan “İnsanlı hava aracını” Türk Kartalı ilan etti. Peki bu motorlu planör denilebilecek hava aracı gerçekten bir Türk Kartalı mı? Yoksa bir mason yalanı mı?

BELEDİYE İLE İMAR İŞLERİ VAR

Gökçen ailesinin Büyükşehir Belediyesi ile imar sorunları olduğu biliniyor. Acemler’deki eski otobüs işletmesinin olduğu araziyi satın alan ve burada yüksek katlı otel ve avm inşa etmek isteyen Gökçen Grubu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin gönlünü hoş tutmak için onun ricasıyla 10 günde yıllar önce iflas etmiş fabrikayı 1 milyon 500 bin avroya satın aldı. İnsanlı hava aracı olarak nitelenebilecek 2 kişilik kanat açıklığı 9 metre olan uçağı gazetelere ilan vererek “Türk Kartalı” ilan eden Gökçen ailesi, boy boy röportajlarla da bu algı yönetimini destekliyor.

AYDA 2 UÇAK ÜRETEBİLİYOR

Gökçen ailesinin Türk Kartalı ismini taktığı 2 kişilik hava aracının fabrikası Almanya’da ve Celal Gökçen’in basın mensuplarına yaptığı açıklamaya göre fabrikada 150 kişi çalışıyor. Almanya’da asgari ücretin 1500 avro civarında olduğu düşünüldüğünde Gökçen personel maaşı olarak asgari 225 bin avro ödüyor. Uçak fabrikasında çalışanların daha yüksek ücretler alacağını düşündüğünüzde bu rakam da oldukça yükseliyor. Aquila uçakları yine Celal Gökçen’in verdiği bilgiye göre 165 bin ile 235 bin avro civarında satılıyor. Ayda sadece iki tane uçak üretileceği göz önünde bulundurulduğunda, maliyetin satış fiyatının çok üstünde olabileceğini tahmin etmek zor değil.

BURSA’DA DAHA HAREKET YOK

Bursa’da yerli uçak üretimi yapılıyor imajı verilirken, uçakların Almanya’da üretildiği gözlerden usak tutuluyor. Celal Gökçen,  verdiği mülakatta Yenişehir ve Yunuseli’de yer ve hangar yapma talepleri olduğunu söyledi. Yani Türk Kartalı adı verilen ancak motorlu planörden öteye gidemeyen sözde uçak için Bursa’da her hangi bir adım atılmış durumda değil. Aquila’yı alan Gökçen ailesinin bu yatırımı Bursa’ya taşımasının daha uzun yıllar alacak gibi. Henüz yatırım alanı bile belli olmayan, talep dışında adım atılmayan fabrikanın Bursa’da kurulup üretime geçmesi hangi baharda olacak onu bilen yok. Celal Gökçen verdiği mülakatta kafalarının karışık olduğunu da ortaya koyuyor.

ASLINDA NE YAPILACAĞI BELLİ DEĞİL

TAİ ile işbirliği yapabileceklerini anlatan Gökçen, “Okullarla ortak çalışma yürütebiliriz. Hürriyet Endüstri Meslek Lisesi var. Onlarla çalışıp ilerleyebiliriz. BTSO, Büyükşehir Belediyesi yeni sanayi bölgesi oluşturuyor. TEKNOSAB bize ve bir çok firmaya teknolojik yatırımlar yapma şansı tanıyacağı için oralarda da yatırım olabilir. İmalat için değişik yerleri seçebiliriz” ifadelerini kullanıyor. Yani, ortada sadece adı büyük kendi küçük “İnsanlı hava aracı”nın fotoğrafları ile Almanya’da kurulu olan ve üretime geçmek için daha çalışmaların sürdüğü bir fabrika var. Ha birde Gökçen ailesiyle Altepe arasındaki dostluk ile ailenin imar sorunlarının halledilme durumu.

 

 

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.