SON DAKİKA
Hava Durumu

Türk sermayesi Balkanlara, Bursa ile yürüyor

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Balkan ülkeleri ve Türkiye arasındaki ticari bağda, Bursa'nın hayati bir göreve sahip olduğu

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2014 10:44
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2014 11:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Türk sermayesi Balkanlara, Bursa ile yürüyor
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Balkan ülkeleri ve Türkiye arasındaki ticari bağda, Bursa'nın hayati bir göreve sahip olduğunu söyledi.

Akrabalık bağlarıyla Bursa halkının, iki bölge arasında köprü görevi üstlendiğini ifade eden Altepe, iktisadi bazda Bursa ve Balkanların eş zamanlı büyüyeceğini belirtti.
Bursa Rumelili Yönetici İşadamları ve Sanayiciler Derneği (RUMELİSİAD), Balkan kökenli iş adamlarını Almira Otel'de tertiplenen iftar yemeğinde bir araya getidi. Yemeğe iştirak eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Türkiye'de Balkanlar'ın kalbinin Bursa'da attığını söyledi. Bursa ve Balkanların tarihsel olarak ayrılmaz bir bütün olduğunu dile getiren Altepe, "Türkiye ve Balkanlar arasında köprü oluşturma görevi her zaman Bursa'ya düşüyor. Çünkü Balkanlar'da yaşayan herkesin Bursa'da akrabası var. Doğal olarak da bu görev bizim üzerimizde. Bursa olarak 10 yıldır bu bağlamda güzel bir mesafe aldık. Balkanların her köşesinde Bursa'nın izi var. Artık Balkanlar denilince akla Bursa geliyor. Orada bir sıkıntı olduğunda idari yöneticiler bizi arıyorlar. Demek ki artık Balkanlar Bursa'dan soruluyor. Bu olgu da siz değerli RUMELİSİAD ailesinin güzelliğinden doğuyor. Çünkü Bursa bu işin karşılığını veriyor. Sağladığınız desteklerden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum" şeklinde konuştu
Balkan ülkeleri ile ticari anlamda kayda değer bağlantılar sağladıklarını söyleyen RUMELİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kırcı ise "RUMELİSİAD olarak yakın zamanda ticari ilişkiler maksadıyla Sırbistan'a gezi düzenlemiştik. 4 günlük ziyaretler kapsamında çeşitli işbirliği görüşmelerinde bulunduk. Bölgede kurulu olan pek çok iş adamı örgütüyle görüşüp çok önemli yatırım olanaklarıyla geri döndük. İnşaat, tarım ve dondurulmuş ürünler konusunda işbirliği imkanları sağladık. Bu fırsatlar noktasında çok önemli paylaşımlarımız oldu. Bölgede kurulan bu temasların ekonomik, kültürel ve sosyal olarak ülkemiz adına ciddi kazanımlar sağlayacağını düşünüyor ve bu köprünün Bursa üzerinden kurulmasında ayrı bir mutluluk duyuyorum" diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.