SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği'nin Bursa şubesi kuruldu.

  2008’de kurulup kısa sürede Bakanlar Kurulu onayıyla “Kamu Yararına Çalışan Dernek” statüsü kazanan Türkiye Dil ve Edebiyat

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2018 12:06
Haber Güncellenme Tarihi: 04.11.2018 14:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
 
2008’de kurulup kısa sürede Bakanlar Kurulu onayıyla “Kamu Yararına Çalışan Dernek” statüsü kazanan Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği’nin Bursa şubesi kuruldu.
Milli bir dil politikası oluşturmak, Türkçe hakkında araştırmalar yapmak, dil bilincini geliştirmek, güzel bir Türkçe için bireysel ve toplumsal duyarlılığı artırmak, ailede ve okullardaki dil eğitimini gözden geçirmek, üniversitelerdeki eğitim ve bilim dilinin Türkçe olmasını sağlamak, tabelalardaki dil kirliliğiyle mücadele etmek ve bu konuda belediyelerle birlikte çalışmalar yürütmek, radyo, televizyon ve yazılı basındaki dil kirliliğinin önüne geçmek için projeler üretmek, “Dilimiz Kimliğimiz” düşüncesiyle tüm bu hedefleri gerçekleştirecek programlar ve araştırmalar düzenlemek amacıyla 2008 yılında kurulup kısa sürede Bakanlar Kurulu onayıyla “Kamu Yararına Çalışan Dernek” statüsü kazanan Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği’nin Bursa Şubesi kuruldu.
"Dil bilinci esasen bir hürriyet davasıdır"
Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED)’in Bursa Şubesi Kurucu Başkanlığını Prof. Dr. Türkan Akyol Göğüs Hastalıkları Hastanesi Başhekim yardımcısı Dr. Muhammed İkbal Bakırcı üstlendi. Üyelik başvuruları almaya başlayan TDED Bursa Şubesi başkanı Bakırcı, “Kimliğimizin temel taşıdır dilimiz. Hem istiklalimiz adına hem de istikbalimiz adına büyük öneme sahiptir. Biz ihtişamlı bir senfoniyiz ve dil bu senfoninin şefidir. Fert fert hassasiyet kazanmalıyız artık. Bir milletin bayrak bilinci gibi olmalıdır, dil bilinci. Yere düşmemesi gereken bir sancak kadar değer verilmelidir. Dil bilinci esasen bir hürriyet davasıdır. Dilini geliştirip zenginleştiremeyen, yabancı dillerin istilasından korunamayan milletler, ne millî bir kültür oluşturabilirler, ne de oluşmuş kültürlerini korumaya güçleri yetebilir. Hem ülke genelinde hem şehirlerimizde dilimize olan duyarlılığımızı artıracak çalışmalara büyük önem verilmesi gerekmektedir. TDED Bursa şubesi olarak Genel Başkanımız Sayın Prof. Dr. Ekrem Erdem hocamızın öncülük ettiği bu hareketin bir parçası olmaktan onur duyuyoruz. Genel başkanımıza bize göstermiş oldukları ilgiden ve verdikleri sorumluluktan dolayı teşekkür ediyoruz. Genel merkezimizin verdiği güçle Bursa’da üniversitemiz, sivil toplum kuruluşlarımız, yerel yönetimlerimiz ve valiliğimizin desteğiyle faydalı işler yapacağımızı düşünüyoruz. En kısa zamanda şube yönetim organları belirlenip kıymetli Bursa kamuoyuyla paylaşılacaktır.”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.