SON DAKİKA
Hava Durumu

'Türkiye ihracatla hızla büyüyor'

Galatasaray Genel Sekreteri ve eski Arçelik Genel Müdürü Aka Gündüz Özdemir, Türkiye’nin ihracatla hızla büyüdüğünü belirterek, “10 m

Haber Giriş Tarihi: 25.12.2012 16:05
Haber Güncellenme Tarihi: 25.12.2012 17:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Galatasaray Genel Sekreteri ve eski Arçelik Genel Müdürü Aka Gündüz Özdemir, Türkiye’nin ihracatla hızla büyüdüğünü belirterek, “10 milyar dolarlık ihracattan 150 milyar dolara geldik” dedi. 


Bursa Genç Sanayici İşadamları ve Yöneticileri Derneği'nin (GESİAD) Almira Otel'de düzenlediği aralık ayı sinerji toplantısına katılan Galatasaray Yöneticisi ve eski Arçelik Genel Müdürü Aka Gündüz Özdemir, toplantı öncesi yaptığı açıklamada, Türkiye’nin ihracat konusunda hızla büyüyen bir ülke haline geldiğini söyledi. Türkiye’nin 20 yıl öncesine göre çok önemli bir mesafe katettiğini belirten Özdemir, “Bizim ülkemiz insanı göründüğünden çok daha fazla zeki ve müteşebbistir. Şimdi 150 milyar dolara gelmiş olan ihracatı bu kadar zaman zarfında 3’e veya 4'e katlamakla karşı karşıyayız. Türkiye gerek yurt dışında edindiği tecrübelerle gerekse kiminle nasıl rekabet ettiğini görerek daha bilinçli ve daha verimli faaliyetlerle bunu yapacaktır. Arkadan gelen genç nüfusun muazzam bir donanım ile geldiğini hepimiz biliyoruz. Birçok insan yurt dışında bu işleri yapacak kadar altyapıyı temin edecek eğitimi görüyor. 10 milyar dolarlık ihracattan 150 milyar dolara gelirken, bu kadar donanımlı ve yetişmiş elemanımız yoktu. Şimdi bunlar var ve 2023 hedefi için arkadan gelen genç nüfus muazzam bir donanımla geliyor. Hükümete de görevler düşmektedir. Teşvik politikaları daha fazla katma değer sağlayacak alanlara yöneltilmelidir” diye konuştu.
Türkiye’nin ihracatının Avrupa’nın ve Orta Doğu’nun durumuna rağmen büyüdüğünü belirten Özdemir, “Bütün bunlara rağmen bizim hala ihracatımız büyüyor ise burada mutlaka bu dinamizmi sağlayan özelliğimiz var demektir. Bu zaten çalışacak. Avrupa bundan daha fazla bir krize giremez ve girmeyecektir. Avrupa büyüdükçe oraya yapılan ihracat da büyüyecektir. Bence Türkiye işin zor kısmını hem insan gücü hem tecrübe olarak aştı. Ekonomideki büyüme ortada. Geliştikçe daha çok öğreneceğiz, öğrendikçe daha fazla gelişeceğiz."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.