SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye ile Hindistan arasındaki ilişkiler artıyor

Bursa Valisi Şahabettin Harput'u makamında ziyaret eden Büyükelçi Susmita Gongulee Thomas, Türkiye ile ticari ilişkilerinin arttığını söyled

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2013 11:19
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2013 12:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa Valisi Şahabettin Harput'u makamında ziyaret eden Büyükelçi Susmita Gongulee Thomas, Türkiye ile ticari ilişkilerinin arttığını söyledi. 


Valilik binasında Vali Şahabettin Harput’u makamında ziyaret eden Hindistan Büyükelçisi Susmita Gongulee Thomas, özellikle 1. Dünya Savaşı ve Türkiye'nin bağımsızlığını kazanmasından sonra bu ilişkilerin daha da güçlendiğini vurguladı. Thomas, ''Değişik inançlara, her şeye açığız. Bursa ile Hindistan arasında özellikle ipek alanında ciddi benzerlikler var. Bursa'da otomotiv alanında büyük potansiyel var. Bizde de bu alanda son dönemlerde gelişmeler var. TUSKON ile bir görüşme içerisindeyiz. Türkiye'den ülkemize yatırım yapılması, ortaklık kurulması, iş adamı getirilmesi konularında mutabakata vardık ve en geç mayıs ayının ilk haftasında bu insanları getirecekler” dedi.
Thomas, bu kişilerle ilk olarak tekstil ve otomotiv konusunda görüşmek istediklerini dile getirerek, ''Eğer varsa başka başlıklarda da görüşmeye açığız'' ifadelerini kullandı.
Vali Harput da Hindistan'ın potansiyeli yüksek bir ülke olduğuna işaret ederek, ''Tarihten bu yana sürekli sıcak ilişkilerimiz oldu. Hindistan'da yaklaşık 138 milyon Müslüman yaşıyor. Hindistan ile ciddi ekonomik ilişkilerimiz var. Bunların her alanda daha yukarılara taşınması hedefleniyor'' dedi.
Ziyaretin sonunda Vali Harput, konuk Büyükelçiye İznik çinisinden bir plaket verdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.