SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye Şampiyonu, Teleferik Offroad

-Sercan Güler 2018 Türkiye Trial Şampiyonasının son yarışı Düzce’de nefes kesen anla

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2018 16:01
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2018 17:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Türkiye Şampiyonu, Teleferik Offroad
-Sercan Güler

2018 Türkiye Trial Şampiyonasının son yarışı Düzce’de nefes kesen anlara sahne oldu. 8 araç ve 16 sporcudan oluşan 4 takım 2 gün boyunca zorlu engelleri aşarken,  Bursalı sporculardan oluşan Teleferik Offroad’un birincilik koltuğuna oturduğu yarışta, genel klasmanda da birinci sıraya yükselen Bursa ekibi son 3 sezonda 2. kez Türkiye Şampiyonluğuna uzanarak kupayı Bursa’ya getirdi.

Düzce Otomobil Sporları ve Offroad Kulübü tarafından Düzce Belediyesi katkılarıyla organize edilen 2018 Türkiye Trial Şampiyonası son yarışı 13-14 Ekim tarihlerinde gerçekleştirildi. Seyircilerin de büyük ilgi gösterdiği Kaynaşlı Motorsporları Merkezi’nde düzenlenen organizasyonda 8 araç ve 16 sporcudan oluşan 4 takım 2 gün boyunca zorlu engelleri en kısa sürede ve hatasız aşmak için kıyasıya çekişti.
KUPA BURSA’YA GELDİ
Sezon boyunca farklı şehirlerde boy gösteren Teleferik Offroad, tüm yarışlara damga vuran ve en çok konuşulan takımların başında yer alırken Düzce’de gerçekleştirilen sezonun son yarışında da birinciliğe uzanarak rakiplerini geride bıraktı. 2 gün boyunca adeta sezonun özeti şeklinde geçen yarışlarda Teleferik- Offroad elde edilen birincilikte genel klasmanda da Türkiye Trial Şampiyonu olarak büyük bir başarıya imza attı. Takım olarak özverili bir çalışma ile görev paylaşımlarını en iyi şekilde yapan Bursa ekibi, Trial’de takım arasındaki iletişimin ve cesaretin ne kadar önemli olduğu ortaya koydu. Öte yandan Bursa temsilcisi Teleferik Offroad kendilerinden klasman olarak üstün olan araçlara son senelerde ortaya koyduğu performansla da büyük takdir topladı.
“İSTANBUL HEGEMONYASI BİTTİ”
Yarış sonrasında Bursa Şehir Gazetesi'ne açıklamalarda bulunan Teleferik Offroad pilotu Şencan Özkurt, “Türkiye Şampiyonluğu’nu Bursa’ya getirmekten dolayı gurur duyuyoruz. Geçtiğimiz yıllarda bu branşta İstanbul hegemonyası hüküm sürerken artık herkes Bursa’yı konuşuyor. Bursa şehri Teleferik Offroad takımıyla bu branşta Türkiye’ye örnek olmaya devam ediyor. Gelecek senelerde de takımızla birlikte Bursa’yı en iyi şekilde temsil etmek için canla başla performansımızı ortaya koyacağız. Bugünde burada sezon boyunca olduğu gibi takım içindeki koordinasyonu maksimum seviyede tuttuk. Sadece yarışa odaklandık, akıl ve cesaret birleşince de başarı kaçınılmaz oldu.” ifadelerini kullandı.
 SON 5 YILDA ÜST DÜZEY PERFORMANS
Sade bir yarıştan ziyade akıl ve cesaretinde ön plana çıktığı Trial yarışlarında son 5 sezonki performansıyla Türkiye’nin en iyi takımlarından olan Bursa temsilcisi Teleferik Offroad’ın performansı her geçen yıl artarken, segment olarak kendilerinden üstün araçlara karşı büyük bir başarı elde eden Bursa ekibi son yarışla birlikte 2.kez Türkiye Şampiyonu oldu. Son 5 yılda iki Türkiye şampiyonluğu, bir Türkiye 2.’liği, bir kez Türkiye 3.sü olan Bursalı ekip, alanında İstanbul hegemonyasına da son vermiş oldu.
OSMANLI AVC İKİNCİ, NASCAR ÜÇÜNCÜ OLDU
Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, Düzce Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz ve İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çetinkaya’nın da izledikleri ve ödül törenine katıldıkları organizasyon sonunda; Ahmet Kurt-Fuat Sarper ve Şencan Özkurt-Selim Avcı’dan oluşan Teleferik Offroad birinciliğe ulaşan takım oldu. Adnan Ofluoğlu- Şenol Coşkun ve Oğuz Kaan Öztürk-Atilla Çakır’dan oluşan Osmanlı AVC takımı yarışı ikinci sırada tamamlarken, podyum üçüncülük basamağında da Ender Altuntaş-Mithat Sönmez ve Yasin Yıldız-Mehmet Özdemir’den oluşan Nacscar Jeep takımı yer aldı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.