SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye teröre karşı tek vücut

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce Ankara'daki terör saldırısına ilişkin açıklamalarda bulundu ( Anadolu Ajansı - Ömer Erim Baştımar )

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2016 14:58
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2016 15:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Türkiye teröre karşı tek vücut
UÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yüce:
"Terör örgütü PKK, savunduğunu iddia ettiği bölgede artık desteğini kaybetti. Ankara'daki bombalı saldırı, örgütün son çırpınışlarıdır" dedi.


 

 

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin olarak, "Terör örgütü PKK, savunduğunu iddia ettiği bölgede artık desteğini kaybetti. Ankara'daki bombalı saldırı, örgütün son çırpınışlarıdır" dedi.

Yüce, yaptığı açıklamada terör örgütünün özellikle Suriye'de edindiği bazı tecrübeleri adım adım Türkiye'ye uyarlamaya çalıştığını ve her seferinde hüsrana uğradığını söyledi.

PKK'nın, Suriye krizinin ilk dönemlerinde bu ülkede muhalif grupların bazı bölgeleri kontrol ederek rejimin otoritesine son vermesinden cesaret aldığını belirten Mehmet Yüce, şöyle devam etti:

"PKK, önce bu durumu Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde uygulamak istedi ve ilçeyi 'kurtarılmış bölge'ye dönüştürme girişiminde bulundu. Ancak güvenlik güçlerinin müdahalesiyle PKK'nın bu girişimi akamete uğradı. PKK daha sonra 7 Haziran 2015 seçimleri sonrası tek bir partinin iktidar olmaya yönelik çoğunluğu sağlayamamasından cesaret alarak, saldırılarını yoğun bir şekilde tekrar başlattı ve saldırılarını önceki dönemlerden farklı olarak yeni taktiklerle besledi. İntihar saldırıları, bomba yüklü araçlarla yapılan saldırılar ve el yapımı patlayıcıların saldırılarda yoğunlukla kullanılmaya başlanması, PKK'nın DAEŞ'e benzer yöntemleri kullandığının göstergeleriydi. Ayrıca, Suriye'de YPG üzerinden Kobani başta olmak üzere edindiği 'şehir savaşı' tecrübesi PKK için bir sonraki hamlenin işareti oldu ve 1 Kasım 2015 seçimlerinden sonra PKK bazı ilçelerde sözde 'öz yönetim' ilan ederek, ilçelerin spesifik mahallerinde kendi kontrollerini oluşturmaya çalıştı."

- "Bölge halkı PKK'nın istediği gibi hareket etmedi"

Rektör Yardımcısı Yüce, güvenlik güçlerinin, bölge halkını korkutarak yanına çekmek isteyen PKK'nın mahalleleri kontrol altına almasına izin vermemesinin çok önemli bir kırılma noktası olduğunu vurguladı.

Sivilleri güvenlik güçlerinin müdahalelerinde kalkan olarak kullanmaya yönelen ve çatışma bölgelerinden çıkmasını engellemeye çalışan terör örgütünün, olası sivil kayıplar üzerinden hem halkı yanına çekmeyi hem de uluslararası alanda destek almayı hedeflediğini dile getiren Yüce, şunları kaydetti:

"Hedefledikleri amaçlara ulaşamadılar, çünkü bölge halkı PKK'nın istediği gibi hareket etmedi ve bu oyuna gelmedi. Güvenlik güçleri de geçici sokağa çıkma yasakları uygulayarak, sivil kayıpları minimize etmek için deyim yerindeyse 'ince eleyip sık dokuyarak' temkinli bir şekilde bombalı tuzakları devre dışı bıraktı ve teröristlerle mücadele etti. PKK, bir yandan bölge halkını gösteri yapmaya çağırıp bir yandan da uluslararası arenada destek almaya çalışırken, her iki konuda da başarısız oldu. İstediği desteği bulamayan terör örgütü, acziyetinin bir göstergesi olarak sivilleri hedef alan bombalı saldırılarda bulunmaya başladı. Böylece siyasal iradeyi tereddüde düşürecek, insanlarda yılgınlık oluşturmak, toplumda tedirginlik ve güvensizlik ortamı yaratmak, halkı sokağa dökerek kaos ortamı meydana getirerek, 'ne olursa olsun' noktasına getirmek suretiyle toplumu belli projelere ikna etmeyi hedefleyen terör örgütü, son hamle olarak belki de bir kısım sempatizanlarını da kaybetme pahasına doğrudan doğruya sivil insanları hedefledi. Bir diğer ifadeyle 'son kozunu' kullandı."

Prof. Dr. Mehmet Yüce, sivilleri hedef alan terör örgütünün gücünü, hatta tabanını kaybettiğini, marjinalleştiğini ve etkisini yitirdiğini belirtti.

Ankara'daki terör saldırısına da değinen Yüce, "Terör örgütü PKK, savunduğunu iddia ettiği bölgede artık desteğini kaybetti. Ankara'daki bombalı saldırı, örgütün son çırpınışlarıdır. Ankara'daki saldırı PKK'nın bittiğinin işaretidir, örgütün girdiği acziyetin önemli bir göstergesidir" diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.