SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye ve Cezayir işbirliği güçleniyor

Bursa ile Cezayir'in Tlemcen şehri arasındaki işbirliği protokolü imzalandı.

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2012 17:37
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2012 18:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/



Bursa ile Cezayir'in Tlemcen şehri arasındaki işbirliği protokolü imzalandı.





Bursa Valisi Şahabettin Harput ve Cezayir'in Tlemcen Valisi Abdelwahap Nouri resmi daveti üzerine Cezayir'in Başkenti Cezayir ile Tlemcen illerine 8-11 Ekim 2012 günlerinde bir ziyaret gerçekleşti. Vali Şahabettin Harput'a Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta ile Bursa'dan sanayici ve işadamlarının eşlik ettiği bu resmi ziyaret esnasında iki ilin valisi arasında Tlemcen Valilik binasında bir işbirliği protokolü de imzalandı. Türkiye Cumhuriyeti Cezayir Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Barbaros Tuna Erdem ile Cezayir Ticaret Müşaviri ve müşavir yardımcısının da heyete eşlik ettiği Cezayir ve Tlemcendeki görüşme ve incelemelerde iki şehir arasında imzalanan protokole dayalı olarak ekonomik, kültürel, sosyal hizmetler, ticari, akademik ve sportif alanlarda ileriye yönelik olarak Tlemcen ve Bursa illeri arasında ilişkilerin arttırılması yönünde somut adımlar atılması kararlaştırıldı. Bu anlamda bu yıl veya önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde Tlemcen Valisi Başkanlığında Tlemcen Sanayi ve Ticaret Odası üyelerinden oluşan bir heyetin Bursa'ya gelmesi yönünde mutabık kalındı. Yine ziyaret kapsamında ziyaret edilen Cezayir

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı da Cezayir'de bir Bursa Günleri düzenlenmesi talebini iletti ve Cezayir'den de benzer bir heyetin Bursa'da inceleme gezisinde bulunması kararlaştırıldı.
Ziyaretin Cezayir ayağında Cezayir Maslahatgüzar Barbaros Tuna Erdem tarafından Vali Şahabettin Harput ve heyeti onuruna büyükelçilik konutunda verilen iş resepsiyonunda heyetten bulunan sanayici ve işadamları Cezayirli ve Cezayir'de bulunan Türk sanayici ve işadamlarıyla da görüşmeler de bulunarak iş bağlantıları gerçekleştirdiler.
Vali Harput ve heyeti Cezayir Devlet Aliye Mezarlığına giderek Cezayir Halk Kahramanı Abdülkadir el Cezayiri ile 7 Ekim günü vefat eden Cezayir'in eski Cumhurbaşkanlarından Şadli bin Cedid'in kabirlerini ziyaret etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.