SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye'de ilk kez Bursa'da

Türkiye’nin ilk kadın girişimcilik fuarı Bursa’da kapılarını açtı. 

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2013 11:00
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2013 12:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Türkiye’nin ilk kadın girişimcilik fuarı Bursa’da kapılarını açtı. 


Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Türkiye’nin ilk kadın girişimcilik fuarında 60 ilden 567 kadın girişimci 145 stant açtı. Fuar açılışında konuşan Bursa Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu, toplumun yüzde 50'sini kadınların oluşturduğuna dikkat çekerek, "Kadınlar toplumun her kesiminde yeteri kadar temsil edilmediği müddetçe başarılı olunması mümkün değildir. Bugüne kadar özellikle ekonomik ve sosyal konularda kadınlarımızın yeteri kadar yer almaması yüzünden gelişmişlik sürecimizi gecikerek tamamlıyoruz. Gönlümüz arzu ediyor ki kadınlarımızın eğitim seviyesi yüksek olsun, onların yetiştirdiği erkekler de kadınlara ve kadın haklarına sahip çıksın" dedi.
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Meclis Başkanı İlhan Parseker, Türkiye'nin 75 milyonu aşan nüfusuyla en genç yaş ortalamasına sahip ülkelerin başında geldiğini söyledi. Parseker, “En önemli sıkıntı kadınların iş gücüne katılma oranı. Kadınlarımızın iş gücüne katılma oranı yüzde 30, gençler arasındaki işsizlik oranı ise yüzde 17 civarında. Türkiye, 2023 yılında dünyanın 10 büyük ekonomisinden biri olmak istiyorsa mutlaka kadınları ve gençleri iş hayatının içine sokabilmeli" şeklinde konuştu.
TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Emine Örnek, 60 şehirden 567 kadın girişimcinin 145 stantta ürünlerini sergilediğini söyledi. Örnek, "Girişimcilik kültürünün liselerde ve üniversitelerde yaygınlaştırılması gelecekteki kadın girişimcilerin vizyonlarını belirlemelerine katkı sağlar. Ülkemizin ve Bursa'nın iş kadınları ulusal ve uluslararası projeler sunmuş, ekonomiye katkıları, yenilikçi ürünlere verdikleri önem ve rol model çalışmalarıyla Türk iş kadınının başarısını temsil etmişlerdir. Toplam nüfusun yarısını teşkil eden kadınların katılmadığı bir ekonomiden sağlıklı ve verimli bir büyüme beklenemez. Daha üretken kadın, daha gelişmiş toplum demektir" diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.