SON DAKİKA
Hava Durumu

TÜRKİYE'DEKİ 4 AMPULDEN BİRİ BİZİM GETİRDİĞİMİZ HİDROELEKTRİKLE YANIYOR

 Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Türkiye’deki 4 ampulden biri bizim getirdiğimiz hidroelektrikle yanıyor” dedi. 

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2013 15:53
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2013 16:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
 Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Türkiye’deki 4 ampulden biri bizim getirdiğimiz hidroelektrikle yanıyor” dedi. 


AK Parti Bursa il Başkanlığı'nı ziyaret eden Bakan Eroğlu, burada yaptığı konuşmada sözlerine Başbakan Erdoğan’ın selamını ileterek başladı. AK Parti’nin Türkiye’nin çimentosu, kalkınmanın lokomotifi bir parti olduğunu ifade eden Eroğlu, “AK Parti’den önce Türkiye’nin durumu yürekler acısıydı. Dünyada 26. sırada, zayıf bir sırada ülkeydi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kendi karizması ve kurduğu ekiple büyük hedeflere yelken açtık. Neler neler başardık. Paradan 6 sıfır attık. ‘Kalem kıracağız’ diyen yazarlar oldu. ‘Hastaneleri birleştireceğiz’ dedik. Kimse inanmadı. Bununla da alay ettiler. Sağlık sistemi düzenlendi. Bin 200’den fazla sağlık ocağı yapıldı. Bu muhteşem bir dönüşüm. Yollar, havaalanları yapıldı. Üniversitesi olmayan şehir kalmadı. Tunceli’ye bile üniversite açıldı. Bazı şeyler kolay gözüküyor ama, bugün okullar açıldığında önlerine kitapları koyan tablet, akıllı tahta veren biziz. Her sahada inanılmaz şeyler yapıldı. Bizim hükümetimizin yaptıklarına muhalefetin hayalleri bile yetişemez” dedi.
Bir şeyi başarmak için niyetin yeterli olduğunu ifade eden Bakan Eroğlu, “Bakanlık olarak güzel işler başardık. DSİ’de bin 215 tesisi tamamladık. Bunların içinde 230 büyük baraj var. 4 ampulden biri bizim getirdiğimiz hidroelektrikle yanıyor. Su medeniyettir. O kadar çok seferberlik yaptık ki, dünyada ilk üçe girdik. 1 Ocak 2008’de 5 yıllık seferberlik başlattık. 23 milyon dekar alanda ağaçlandırma ve bozuk ormanlarda iyileştirme kararı kıldık. 2 milyon 420 bin hektar alanda ağaçlandırma yaparak büyük bir rekora imza attık. Yol kenarları, okul bahçeleri, mezarlıklar, her yeri ağaçlandırdık. Bizden önce aynı kurum son 30 yılda ortalama 70 milyon fidan üretiyordu. Biz ise 535 milyon fidan ürettik. Bizden önce 70 bin hektarda, bizim dönemimizde ise 500 bin alanda çalışma yaptık. Nereden nereye. Şevk ve heyecanla bu vatan için çalışınca işler oluyor. Benim 7 T prensibim var. Biri de takiptir. Temel atarken tarih ve saat belirten tek hükümet bizim hükümetimizdir. Her yıl 300-350 açılışımız var. Başbakan Erdoğan, 120 civarındakileri açıyor. Geri kalanını da ben açıyorum” diye konuştu.

“BURSA’DA FIRTINA GİBİ ESECEĞİZ”
Bursa ile alakalı da müjdeler veren Bakan Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bu sefer hazırlık yaptık. Bursa’ya öyle bir gidelim ki, tarihinde görülmemiş bir müjde ile gidelim dedik. 46 adet müjde ile geldik buraya. Bunların hepsi sadece bu sene açılışı yapılacak ve temeli atılacak tesisler. 2013 yılını Bursa için hamle yılı ilan ettik. Bu sene Bursa’da fırtına gibi eseceğiz. Bursa’da 100 bin adet kestanenin dikim seferberliğini başlattık. Geçen yıl ıhlamur başlatmıştık. Çınar ve erguvan da dikeceğiz. Bursa’nın açık alanlarını yemyeşil yapacağız.”
Konuşmaların ardından İl Başkanı Sedat Yalçın, Bakan Eroğlu’na İznik çinisi hediye etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.