SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye'nin Davos'u

Bursa Valisi Şahabettin Harput, bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin Türkiye için tarihi bir gün olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2013 15:29
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2013 16:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa Valisi Şahabettin Harput, bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin Türkiye için tarihi bir gün olduğunu söyledi.



 

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in de konuşmacı olarak katılacağı zirve, Türkiye'nin alanında en önemli isimleri bir araya getirecek. Türkiye'nin Davos'u olarak değerlendirilen Uludağ Ekonomi Zirvesi, 29-30 Mart tarihleri arasında yapılacak. Zirveyle alakalı basın toplantısı düzenleyen Vali Şahabettin Harput, geçen yılki organizasyona olan büyük talep üzerine toplantının bu yıl ikincisini düzenlediklerini ifade ederek, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in de katılacağı Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin Bursa ve Türkiye için tarihi bir olay olduğunu belirtti. Harput, “Zirveye katılan konuşmacılar hem kimlik, mevkii itibarlarıyla hem de işlenen konular bakımından ülke ve dünya ekonomisine ışık tutulacaktır" dedi.

Davos'u Davos yapan şeyin oraya katılan kişilerle alakalı olduğunu kaydeden Vali Harput, “Bu yılki konuşmacıların çok güçlü olmasına büyük önem verdik. Toplantıya Bakanlarımız Ali Babacan ve Mehmet Şimşek'in yanı sıra çok önemli konuşmacı katılacak. Hepsi alanında zirve yapmış toplam 60 kişinin konuşmacı olarak katılacağı toplantıyı yerli, ulusal ve yabancı toplam 164 basın mensubu takip edecek. Uludağ'da bir kongre merkezi olmadığı için 500 kişilik salonumuza katılacak dinleyici sayısına da bir kısıtlama getirmek zorunda kalmamız, bizim en büyük üzüntümüz olacaktır" diye konuştu.
Bu zirvenin Bursa'nın tanıtımı için çok önemli bir fırsat olduğunu da hatırlatan Vali Harput, "İnovasyona bağlı büyüme, sürdürülebilir iş stratejileri, 2023 hedefleri önündeki zorluklar, bankacılık ve finans sektörünün geleceği, global marka yolculuğu, yeni pazar stratejileri, Türkiye'nin sağlık potansiyeli ve enerji gibi bir çok önemli konunun masaya yatırılacağı toplantıya TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Coca Cola'nın CEO'su Muhtar Kent, New York Üniversitesi Ekonomi Profesörü Dr. Nouriel Roubini, Boyner'un Patronu Ümit Boyner, Bülent Eczacıbaşı, Arzuhan Doğan Yalçındağ gibi alanında zirve yapmış pek çok değerli kişinin katılacağını belirtti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.