SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye'nin en büyük turizm fuarlarından biri Bursa'da düzenlenecek

Global Compact’a üye olan Plaza Turizm’in kurduğu fuarcılık şirketi Plaza Expo tarafından Türkiye’nin en büyük turizm fuarlarından biri Burs

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2015 15:55
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2015 16:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Türkiye'nin en büyük turizm fuarlarından biri Bursa'da düzenlenecek
Global Compact’a üye olan Plaza Turizm’in kurduğu fuarcılık şirketi Plaza Expo tarafından Türkiye’nin en büyük turizm fuarlarından biri Bursa’da düzenlenecek.
 

Plaza Turizm, Almira Otel’de düzenlediği basın toplantısıyla, kamuoyuna iki haberi birden duyurdu. Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliği tarafından kurulan Global Compact’a üyeliği kabul edilen Plaza Turizm, yeni fuarcılık şirketi Plaza Expo’nun da tanıtımını yaptı. Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliği tarafından 2000 yılında kurulan Global Compact’ın dünyada 135 ülkeden 13 bin, Türkiye’den ise 305 üyesi olduğunu belirten Plaza Turizm Genel Müdürü Serdal Can, “Birleşmiş Milletler Global Compact, iş dünyasında, ortak bir kalkınma kültürü oluşturmak üzere, insan hakları, çevre, çalışma standartları, yolsuzlukla mücadele ile ilgili evrensel ilkeler öneren yenilikçi bir kurumsal sorumluluk yaklaşımıdır. Yönetim Kurulu Başkanlığını Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-Moon’un yaptığı Global Compact’ın yönetiminde Sabancı Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı da bulunmaktadır. Global Compact tarafından yapılan değerlendirme sonucunda 22 Eylül 2015 tarihinde üyeliğe kabul edilmiştir. Plaza Turizm, “kendi sektöründe” Global Compact’a üye olan Türkiye’deki birkaç firmadan biri olmakla beraber Bursa’daki ilk ve tek firmadır” şeklinde konuştu.Plaza Turizm’in ana faaliyetlerinin başında uluslararası ve ulusal kongre organizasyonlarının geldiğini ifade eden Can, “Plaza Turizm Şirketler Grubu bünyesinde yeni bir şirket olarak Plaza Expo Uluslararası Fuarcılık A.Ş.’nin kurulduğunu sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Birçok turizm dalının bir arada sunulabildiği neredeyse tek şehir olan Bursa’nın turizm pastasında aldığı payın büyütülmesi ve hatta atılacak yeni adımlarla ülkemizin turizm pastasının Bursa eksenli büyütülmesi Plaza Expo’nun ana hedeflerinden bir tanesi olacaktır. Potansiyelini yalnızca Körfez ülkelerinden gelen turistlere verilen hizmetler dışında kullanamayan şehrimizde Türkiye’nin en büyük turizm fuarlarından bir tanesini düzenleyeceğiz. Fuarımıza Türkiye’ye en çok turist gönderen ülkelerdeki 500’e yakın tur operatörü davet edilecek ve son derece etkili bir alım heyeti oluşturulacak” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.