SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye'ye Örnek Proje Bursa'dan

Bursa'nın Gemlik ilçesinde 'devlet ve yerel idarelerin tüm imkanlarından yararlanarak' vatandaş-müteahhit işbirliğiyle gerçekleştirilen kentse

Haber Giriş Tarihi: 31.07.2013 13:09
Haber Güncellenme Tarihi: 31.07.2013 14:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Türkiye'ye Örnek Proje Bursa'dan
Bursa'nın Gemlik ilçesinde 'devlet ve yerel idarelerin tüm imkanlarından yararlanarak' vatandaş-müteahhit işbirliğiyle gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projesi, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin de katıldığı yıkım töreniyle start aldı. 

Türkiye’ye örnek gösterilen kentsel dönüşüm projesi için İbrahim Reis Sitesi'nde düzenlenen törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin yanı sıra AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, Gemlik Belediye Başkan Vekili Refik Yılmaz ve vatandaşlar katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın tüm ilçeleriyle birlikte birinci derecede deprem kuşağında yer aldığını belirterek, vatandaşlardan konuya gereken ilgiyi göstermelerini istedi. 1999 depreminden sonra kentteki 5 kat ve üzeri tüm binaların riskli sınıfa girdiğini ve bu binalarda mutlaka bir güçlendirmeye ihtiyaç duyulduğunu belirten Başkan Altepe, "Bundan dolayı herkesin acele bir şekilde harekete geçmesi gerekiyor. Hükümet ve devlet üzerine düşen adımları attı. 6306 sayılı yasayla, kentsel dönüşümü vatandaşlar ve müteahhitler açısından cazip hale getirdi. Bundan sonrası vatandaşa ve müteahhitlere düşüyor" diye konuştu.
Türkiye'de kentsel dönüşüm yapmak isteyenlere her türlü kolaylığın sağlandığını dile getiren Başkan Altepe, "Kentsel dönüşümün gerçekleşmesi için yasal hiçbir sıkıntı yok. Eğer vatandaşlarla müteahhitler aralarında anlaşırlarsa, gerek devlet gerekse yerel idareler gerekli her türlü kolaylığı sağlıyor. Mevcut prosedürlerin haricinde ek talepler de yerine getiriliyor. Burada olduğu gibi vatandaşlar, anlaşma sonucunda hem konutlarını büyütme hem de fiyatları 3'e katlama yönünde çeşitli imkanlara kavuşuyorlar" şeklinde konuştu.
İbrahim Reis Sitesi'ndeki projeyi 'Türkiyeye örnek' olarak nitelendiren ve sistemin herkesçe uygulanmasını isteyen Başkan Altepe, "Manastır'daki bu proje, bizim örnek gösterebileceğimiz nitelikte. Vatandaş ve müteahhit anlaşıyor. Belediye de 10 kata karşılık 12 kat imar veriyor. Devlet kira yardımı yapıyor, düşük faizli kredi sağlıyor, her türlü harçtan muaf tutuyor ve dönüşümün gerçekleşmesi için yıkıma start veriliyor. İnşallah bu yöntem, tüm Bursa ve Türkiye'de örnek alınır" ifadelerini kullandı.
AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, 6306 sayılı kentsel dönüşüm yasasıyla ilgili katılımcılara bilgiler verdi.
Gemlik Belediye Başkan Vekili Refik Yılmaz, İbrahim Reis Sitesi'nde 5 blok bulunduğunu ve ilk blokun yıkımını gerçekleştirdiklerini ifade etti. Sitenin geriye kalan 4 bloğuyla ilgili çalışmaların sürdüğünü, daha sonra Günaydın Sitesi'ndeki 100 dairenin yıkılacağını kaydeden Yılmaz, "İbrahim Reis Sitesi'ndeki yıkımda vatandaşlarımız 65 bin TL'lik ek ödemeyle daha büyük ve 180-200 bin TL'lere varan değerlerde yeni dairelerine kavuşacaklar" dedi.
Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Milletvekili İsmail Aydın ve Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz'la birlikte ilk yıkımı gerçekleştirdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.