SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkyılmaz'ın sözlerine Aktaş'tan sert yanıt

Mudanya’da yaşanan felaketle ilgili ulusal yayın yapan haber programlarının da ilgisi dün Bursa üzerindeydi. Büyükşehir Belediye Başkan

Haber Giriş Tarihi: 11.08.2018 19:57
Haber Güncellenme Tarihi: 11.08.2018 20:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Türkyılmaz'ın sözlerine Aktaş'tan sert yanıt
Mudanya’da yaşanan felaketle ilgili ulusal yayın yapan haber programlarının da ilgisi dün Bursa üzerindeydi. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Mudanya Belediye başkanı Hayri Türkyılmaz da, canlı telefon bağlantısı ile yangına dair bilgiler paylaştı. Türkyılmaz’ın, yangın söndürme çalışmaları yerine rant iddialarıyla suçlayıcı siyasi konuşmalar yapması Başkan Aktaş’tan da tepki gördü.
Ekipler tarafından söndürme çalışmaları yapılırken ve Cumhuriyet Başsavcılığı olayı incelemeye alıyorken, Türkyılmaz “Yangını birkaç yerden başlaması nedeniyle şüpheli buluyorum. Benzer olayı biz 2015 yılında yaşamıştık. Burada rant için yangın çıkaranlar olursa onlara fırsat vermeyeceğim. Beklentileri tepetaklak olacak. Bunu bilsinler.” dedi.
AKTAŞ: “YANLIŞ YAPAN SONUCUNA KATLANIR”
Türkyılmaz’ın ardından aynı haber kanalına bağlanan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Yanlış yapan varsa sonucuna katlanır” dedi. Türkyılmaz’ın açıklamalarını dinlediğini belirten Aktaş, “Başkan yine her zamanki tutumunu gösterdi. Önceliğimiz yangına müdahale etmektir. Bu saatte bunun konuşulacağı dönem değil, bu tip iddialarda her zaman bulunur.” dedi.
İMAR KONUSUNDA DİK DURUŞUMUZU BOZMAYIZ
Aktaş, “Yangın yolun her iki tarafından başlamış. Neden ve nasıl çıktığı bilinmiyor. Burada evler var. Evlere sıçramaması için iş makinelerimizi seferber ettik. Sosyal medyadaki rant iddialarına da işaret eden Başkan Aktaş, “9 ay oldu göreve geleli. Kesinlikle imarla alâkalı dik bir duruş sergilediğimizi herkese hissettirdik. Yanlış yapan var ise sonucuna katlanır. Bu bir şerefsizliktir. Bunun bir tarifi yok.” İfadelerini kullandı.

 

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.