SON DAKİKA
Hava Durumu

Üç günde bin aileye 'Yetişti'ler

Bursa'da ihtiyaç sahibi 3 aileye destek olabilmek ve kendine ait iş yerinde mesaisinden artan zamanlarını değerlendirmek amacıyla 2 yıl önce babasıyla dernek kuran Muhammed Korkmaz (38) (fotoğrafta), ramazan ayında 2 bin aileye erzak yardımında bulunma hedefiyle başladığı çalışmasında üç günde bin aileye ulaştı. ( İsmail Ersan - Anadolu Ajansı )

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2016 13:07
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2016 14:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Üç günde bin aileye 'Yetişti'ler
Bursa'da ihtiyaç sahibi 3 aileye destek olabilmek ve kendine ait iş yerinde, mesaisinden artan zamanlarını değerlendirmek amacıyla 2 yıl önce babasıyla birlikte dernek kuran esnaf Muhammed Korkmaz (38), ramazan ayının ilk 3 gününde bin aileye erzak yardımı ulaştırdı.

 

 

 

 

Yetiş-Tim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Muhammed Korkmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, derneğin kuruluşundan bu yana 2 yıl içinde 3 bin 500 ihtiyaç sahibi aileye ve 10 binlerce insana ulaştıklarını söyledi.

Her bir ailenin en az 5 kişiden oluştuğunu belirten Korkmaz, "Derneğimizin bir özelliği de üye yapmaması, yardım toplamaması. İki bağışçımız var. Allah'a şükür bu iki bağışçımızla yardımlara devam ediyoruz. Onlarla başladık onlarla da devam ediyoruz. Gönüllü olmak isteyen birçok vatandaşımız var. Onlar da dualarıyla destek oluyor." diye konuştu.

"Ramazan ayında bin 500 kişiye yardımda bulunmayı hedeflemiştik ama 3 günde bin aileye ulaştık." diyen Korkmaz, şunları söyledi:

"Ramazana girmeden bin aileye ilk sahur yemeklerinde sofralarında olmak üzere erzak kolilerini teslim ettik. Şu anda yardımları ailelere ulaştırmaya devam ediyoruz. İnşallah bundan sonra da bayrama kadar bin aileye ulaşacağız. Yani toplamda 2 bin aileye gideceğiz. Bizim için ramazan ayı diye bir ayrım yapılmıyor. Bize her gün ramazan. Sürekli dağıtımlar yapıyoruz. Bursa'da 3 bin 500 aileye ulaşmış bir derneğiz. Bu ailelere de sürekli yardımlarda bulunuyoruz."

Ailelere çocuk odası bile aldıklarını dile getiren Korkmaz, "Tüpleri bitmiş olanların tüplerini dolduruyoruz. Ocakları olmayanlara ocak alıyoruz. Manevi olarak da destek olmaya çalışıyoruz. Erzak verip çıkmaya değil bir şeyleri çözmeye çalışıyoruz. Başarılı da olduk. 2 yıl gibi bir sürede bu kadar aileye ulaşmak da Allah'ın bir hikmeti." dedi.

"Gece sosyal medyadan gelen ihbarlarla yola çıktık"

Korkmaz, ramazan dolayısıyla ellerindeki erzakları çok hızlı bir şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarına dikkati çekerek, "Ramazanın üçüncü günündeyiz. İlk erzak dağıtımımızı hızlı bir şekilde yaptık. Çünkü ilk sahurlarında, iftarlarında sofralarında bir şeyler olsun istedik. Gece saat 22.00'de sosyal medyadan gelen ihbarlarla yola çıktık. Saat 22.00'de bize gelen ihbarla gittiğimiz ailenin o gece yiyecek bir şeylerinin olmadığını gördük." ifadesini kullandı.

Gideceklerinden ailenin de haberinin olmadığını vurgulayan Korkmaz, "Bu aile oruç tutacaktı ama evlerinde bir iki kuru soğan ve patates haricinde bir şey yoktu. Bize 'sizi kim gönderdi' dediler. Biz de onlara 'bizi size Allah gönderdi' dedik. Gözyaşları içinde onlar bize biz onlara baktık. İnşallah 10 binlere ulaşmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Yardım yaparken herhangi bir ayrıma gidilmediğini anlatan Korkmaz, Suriyeli, Ahıskalı ailelere gittiklerini söyledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.