SON DAKİKA
Hava Durumu

Ülker'e karşı hukuk zaferi!

-Fetih BAĞCI Şehir Gazetesi sahibi Gazeteci Nezir Asaroğlu, sosyal medya üzerinden FETÖ-Ülker ilişkisini deşifre ettiği ve Adapazar

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2018 21:30
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2018 22:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Ülker'e karşı hukuk zaferi!
-Fetih BAĞCI

Şehir Gazetesi sahibi Gazeteci Nezir Asaroğlu, sosyal medya üzerinden FETÖ-Ülker ilişkisini deşifre ettiği ve Adapazarı Şeker Fabrikası’nın Ülker Grubu’na peşkeş çekilmesini gündeme getirdiği için Ülker Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker’in açtığı hakaret davasından beraat etti. Mahkeme Asaroğlu’nun paylaşımının hakaret olmadığına hükmetti.

Türkiye’de muhafazakâr kesimi istismar ederek yıllardır bu kesim üzerinden büyüyen Ülker, milletin mallarına FETÖ işbirliği ile konmaktan geri kalmadı. Ülker-FETÖ ilişkisi eski tarihlere dayanırken, her iki grubun birbirini koruyup kolladığı da biliniyor.

ADAPAZARI ŞEKER'E KUMPAS

FETÖ’nün yargı üzerinde etkili olduğu ve terörist savcı ve hâkimleriyle milletin üzerine kumpaslar kurduğu 2008 yılında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla yürütülen ve dönemin Sakarya Vali Yardımcısı Haluk Nuri Ballı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Rıdvan Duran ile birlikte 51 kişi düzenlenen şeker operasyonu ile gözaltına alındı. Ancak operasyonun yargıyı ele geçiren Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) Adapazarı Şeker Fabrikası'na çökmek için kurduğu kumpas olduğu ortaya çıkmıştı. 2016 yılı ekim ayında 12.kez hakim karşısına çıkan 51 kişi suçsuz oldukları ve çete kurmadıklarının anlaşılması üzerine beraat etti.

DAVA SÜRECİNDE NELER YAŞANDI?

2008 yılında başlayan kumpas, FETÖ’nün Adapazarı Şeker Fabrikası’nın arazisini ele geçirmek üzerine kuruldu. Bu kapsamda 65 bin çiftçinin sahibi olduğu Adapazarı Pancar Ekicileri Kooperatifi (APEK) Bank Asya’dan aldığı kredi borcunu ödeyerek fabrika üzerindeki ipoteği kaldırmak istedi. Bunun üzerine harekete geçen FETÖ’cüler paralel olarak sızdıkları devlet kadrolarını kullanarak kamuoyunda ‘Şeker Davası’ olarak adlandırılan süreçte, arazinin satışını engelleyebilecek yönetici ve bürokratları, çete soruşturması başlattı ve 51 kişiyi gözaltına aldı.

ŞEKER KUMPASINDA FETÖ FABRİKAYI ELE GEÇİRDİ

Özel yetkili mahkeme tarafından görülen dava, yargılananların çete suçlaması ile ilgili delillendirilememesine rağmen devam etti ve ilk duruşma operasyondan 19 ay sonra yapıldı. 19 ay boyunca tutuklu kalan isimler hakkında "tutuksuz yargılama" kararı verildi. Özel yetkili mahkemede uzun bir süre devam eden davada, sanıklar hakkında delil sağlanamadı. Dava süresinde APEK araziyi satamadığı için Bank Asya’ya olan borcu katlanarak arttı ve 2012 yılında bankanın eline geçti. Bank Asya fabrikayı 2013 yılında Yıldız Holding’e satarak süreç sonunda tam 120 milyon TL kar elde etti.

PEŞKEŞ ÇEKENLER TAMAM DA YA ÜLKER?

Davanın 2016 yılı ekim ayında sonuçlanmasının ardından Bursa Şehir Gazetesi Sahibi Gazeteci Nezir Asaroğlu, sosyal medya hesabından kamuoyunun sesi olarak “FETÖ’nün kumpasla ele geçirdiği Adapazarı Şeker sonra Ülker’e peşkeş çekilmiş. Peşkeş çekenler tutuklandı. Peşkeş çekilen Murat Ülker?” mesajını paylaştı. Tüm kamuoyunun merak ettiği bir soruyu gündeme taşıyan Asaroğlu’na Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, hakaret davası açtı. İstanbul Anadolu 55. Asliye Ceza Mahkemesi’nde 17 Nisan’da görüşülen dosyada mahkeme Asaroğlu’nun beraatına hükmetti. Mahkeme, Asaroğlu’nun sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımın hakaret suçu sayılamayacağına karar verirken, ağır eleştiri olarak kabul etti.

ÜLKER’DEN İLGİNÇ ADIMLAR

Kamuoyunda Ülker-FETÖ ilişkisi uzun zamandır ibretle takip ediliyor. 17/25 Aralık yargı darbe girişiminin ardından İstanbul Şehir Üniversitesi’ne FETÖ’cü profesörü rektör atayan ve gelen tepkiler üzerine geri adım atan Murat Ülker, geçen yıl 1 Nisan için hazırlattığı Ülker reklamları ile darbe iması yapmış ve kamuoyundan büyük tepki toplamıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bazı iş adamlarının para ve mallarını yurtdışına kaçırdığını açıkladığı dönemde Yıldız Holding’in hisselerini İngiltere merkezli bir şirkete aktarması kamuoyunda büyük tepkiye yol açmıştı. Grubun en önemli markası Ülker’in tüm hisseleri İngiliz şirkete aktarılmıştı. Yıldız Holding yakın bir zaman önce de borçlarını yapılandırmak için yaptığı başvuru ile gündem gelmişti.







 

 

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.