SON DAKİKA
Hava Durumu

Ulucami Caddesi, eski ihtişamlı günlerine kavuşuyor

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Ulucami Caddesi ve Medrese Çarşısı’nda yapımı devam eden cephe sağlıklaştırma, zemin kaplama v

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2014 12:57
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2014 13:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Ulucami Caddesi, eski ihtişamlı günlerine kavuşuyor
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Ulucami Caddesi ve Medrese Çarşısı’nda yapımı devam eden cephe sağlıklaştırma, zemin kaplama ve üst örtü çalışmalarını inceledi. Çalışmaların bir ay içerisinde tamamlanmasını planladıklarını belirten Başkan Dündar, “Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte, çarşı ve hanlar bölgesi eski ihtişamlı günlerine kavuşacak” dedi.

Tarihi mirasın korunup yaşatılması için birçok örnek çalışmaya imza atan ve 5 yılda 145 eseri ayağa kaldıran Osmangazi Belediyesi tarafından Ulucami Caddesi ve Medrese Çarşısı’nda yaptırılan cephe sağlıklaştırma, zemin kaplama ve üst örtü çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Bölgenin çehresini değiştirecek ve Ulucami Caddesi’ni eski ihtişamlı günlerine kavuşturacak çalışmaları yerinde inceleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Osmangazi Belediyesi, tarihi değerlerimizin bu güne aktarılmasında gerçekleştirdiği ciddi çalışmalar ile Türkiye’deki birçok belediyeye örnek oldu. Çarşımız Türkiye’nin ve Bursa’nın gözbebeği. Buradaki tarihi mirasa sahip çıkarak, restorasyon çalışmaları ile yenilenmesi adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ulucami Caddesi ve Medrese çarşısında yapılan restorasyon çalışmalarımız da sona gelindi diyebilirim. Medrese çarşısı üst örtüsü Bakırcılar ve Ertaş Çarşısı ile birleşerek burada güzel bir ortam meydana gelecek. İnşallah bir ay sonra çalışmaları bitirmiş olacağız” dedi.
Hedeflerinin, tarihi dokuyu aslına uygun olarak yeniden ortaya çıkarmak olduğunu dile getiren Başkan Dündar, “Ulucami Caddesinde devam eden cephe giydirme çalışmaları ile Medrese Çarşısı’nda yapılan cephe giydirme, üst örtüsü ve zemin kaplama çalışmaları aslına uygun bir şekilde yürütülüyor. Tarihi değerlerimizin bugüne ve geleceğe aktarılması noktasında yapılan çalışmalar, büyük önem taşıyor. Şimdiden vatandaşlarımıza hayırlı olsun” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.