SON DAKİKA
Hava Durumu

Ulucami caddesinde 24 saat mesai

Tarihi ve Kültürel Mirasın ayağa kaldırılıp yaşatılarak, gelecek nesillere aktarılması için gerçekleştirdiği çalışmalarla, Bursa’nı

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2014 12:16
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2014 13:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Ulucami caddesinde 24 saat mesai
Tarihi ve Kültürel Mirasın ayağa kaldırılıp yaşatılarak, gelecek nesillere aktarılması için gerçekleştirdiği çalışmalarla, Bursa’nın Dünya Mirası listesine girmesinde önemli bir paya sahip olan Osmangazi Belediyesi, Ulucami Caddesinde yürüttüğü zemin kaplama, cephe yenileme ve üst örtü çalışmalarını, gece gündüz demeden 24 saat sürdürüyor.

 

Çarşı ve Hanlar bölgesine yepyeni bir kimlik kazandıracak çalışmaların yürütüldüğü Ulucami Caddesini dolaşarak yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi alan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Osmangazi Belediyesi olarak tarihi çarşı ve hanlar bölgesinin yenilenmesi çalışmalarını gece gündüz demeden sürdürüyoruz. Buralar, Bursa’nın en hareketli bölgeleri olduğu için iş ve hizmet üretmek de oldukça zor. Bizlerde vatandaşların gündüz yoğun olarak bulunduğu bu bölgelerdeki çalışmalarımızı geceleri de sürdürüyoruz. Bu bölgedeki esnaf ve vatandaşların sıkıntısını gidermek için çalışmalarımızı bayrama kadar tamamlamayı planlıyoruz" dedi.
"ALT YAPI ÇALIŞMALARININ HEPSİNİ TAMAMLADIK"
Belediye olarak Ulucami caddesinde başlattıkları zemin yenileme, cephe giydirme ve üst örtü çalışmalarının, sadece bunlarla sınırlı kalmadığını ifade eden Başkan Dündar, "Bizim çalışmalarımızın başlaması ile birlikte BUSKİ ve BOTAŞ’ta caddenin doğalgaz, yağmur suyu ve atık su giderini yeniledi. Bu cadde üzerindeki esnafın doğalgaz ve yağmur suyu giderlerinin yenilenmesi yönündeki talepleri de, böylece karşılanmış oldu. Tabi ki bu altyapı çalışmaları, belirlemiş olduğumuz sürenin biraz uzamasına neden oldu. Ancak bizler, şimdi çok daha hızlı bir şekilde çalışarak, öncelikle caddedeki zemin kaplama çalışmalarını bayrama kadar tamamlamayı hedefliyoruz. Bunun için de ekipler, gece gündüz 24 saat çalışıyor. Zemin yenileme ve cephe giydirme çalışmalarının tamamlanması ile birlikte cadde, Uluçarşı ve Bakırcılarla birlikte birbirini tamamlayan güzel bir çalışma olacak" diye konuştu.
"BAYRAMA KADAR BÜTÜN ÇALIŞMALAR BİTECEK"
Ulucami Caddesindeki çalışmaların tamamlanması ile birlikte, Dünya Mirası listesine giren Bursa’nın, Çarşı ve Hanlar bölgesinin yenilenmesi çalışmalarına bir yenisini daha eklemiş olacaklarını belirten Dündar, "Hanlar bölgesinin yenilenmesi ile ilgili çalışmalarda Osmangazi Belediyesi’nin izleri var. Buradaki çalışma ile Ulucami Caddesi, Atatürk Caddesinden Cumhuriyet Caddesine kadar olan kısmında zemin kaplama, cephe giydirme ve üst örtü çalışması yapılarak, tarihi doku yeniden ortaya çıkmış olacak. İlk etapta zemin yenileme çalışmalarını tamamlayarak, Ulucami Caddesini bayrama kadar vatandaşlarımızın hizmetine açmayı hedefliyoruz. Bunun için de gece gündüz çalışıyoruz" dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.