SON DAKİKA
Hava Durumu

'Uludağ 4 mevsim hizmet verecek'

Büyük Kumla Barajı açılışı için Bursa'ya gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ““Uludağ'ı dört mevsim hizmet verecek bir şekle sok

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2013 14:36
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2013 15:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Uludağ 4 mevsim hizmet verecek'
Büyük Kumla Barajı açılışı için Bursa'ya gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ““Uludağ'ı dört mevsim hizmet verecek bir şekle sokmamız lazım." dedi.



Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gemlik Büyük Kumla Barajı’nın temel atma töreni için Bursa’ya geldi. Tören öncesi valiliği ziyaret ederek Bursa Valisi Şahabettin Harput, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın ile bir araya gelen Eroğlu, Bursa’ya yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi. Bursa'ya daha önce 47 müjde verdiklerini ifade eden Eroğlu, "Bu müjdeleri teker teker söylemeyeceğim ama toplam maliyeti takriben 551 milyon TL. Bursa bizim bakanlığımız açısından gerçekten bir bahar mevsimini yaşayacak. Yarım milyarı geçecek. Bunu diğer yatırımcı bakanlıklarla birlikte 10 milyar TL'ye tamamlayacağız" dedi.
Bursa'da kestane seferberliğinin devam edeceğini dile getiren Bakan Eroğlu, "Bu yıl sonuna kadar söz verdiğimiz 100 bin fidan tamamlanacak ve yeni bir seferberlik başlatacağız. Bunun dışında arzu ederlerse ilçe belediyelerine istedikleri kadar fidan vereceğiz çünkü artık fidan üretimini artırdık. Bizden önceki hükümetler yılda 70 milyon fidan üretirken, biz şu anda 470 milyon fidan üretiyoruz. Bazılarının hafızası bunu almıyor. Hatta ben arkadaşlara, 'Hazırlık yapın, 700 milyona doğru yükselelim' diye talimat verdim. Geçmişte fidan bulunamıyordu, biz şimdi bütün kamu kuruluşlarına ücret almadan fidan veriyoruz. Türkiye'yi yeşillendirmemiz lazım" dedi.
Uludağ ile ilgili de güzel çalışmalar yapıldığını ifade eden Bakan Eroğlu, şunları söyledi: “Uludağ'ı dört mevsim hizmet verecek bir şekle sokmamız lazım. Uludağ çok daha güzel olacak. Bursa'yı özellikle ihale turizmine açmak istiyoruz. Bilhassa zengin ülkelerin, gelince bavullarla havlu götüren ülkelerin turizmine açmak istiyoruz. Bu konuda hazırız, bir master planı da hazırlıyoruz."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.