SON DAKİKA
Hava Durumu

Uludağ' a mevsimin ilk karı yağdı

 Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ'a mevsimin ilk karı yağdı. Sabah saatlerinde başlayan yağış, kısa bir süre sonra yer

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2012 16:15
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2012 17:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
 Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ'a mevsimin ilk karı yağdı. Sabah saatlerinde başlayan yağış, kısa bir süre sonra yerini karla karışık yağmura bıraktı. 

Yurdu etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava, Uludağ Oteller Bölgesi'nde de kendini gösterdi. Uludağ'da hava sıcaklığı sıfırın altında 2 dereceye kadar düşerken, sabah saatlerinde başlayan kar yağışı sebebiyle otel işletmecileri hazırlıklarını hızlandırdı. Meteoroloji yetkilileri bir süre sonra yerini karla karışık yağmura bırakan kar yağışının pazar gününe kadar devam etmesinin beklendiğini belirtti.

6 otel, 9 misafirhane ile 5 bin yatak kapasitesine sahip Uludağ'da hizmet veren işletme sahiplerinden Mesut Dönmez, ilk kar yağışının sevincini yaşadıklarını belirterek, "Sabah geldiğimizde kar yağışını gördük. Çok mutluyuz. Karın yağması bizi sevindiriyor. Eminim bundan sonra kar yağışı sürekli devam eder. Yeni sezondan çok güzel beklentilerimiz var" dedi.

Ağaoğlu Otel Müdürü Murat Pınarcı ise sezonun ilk karının mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, “Sezonun ilk karı sabahın ilk saatlerinden itibaren yağdı. Sulu kara çevirdi. Bu ilk karla birlikte yeni sezondan ümitliyiz. Otellerimiz şu an dolmuş durumda. Beklentilerimiz bu sene çok iyi. Karın yağmasıyla birlikte telefon trafiği sıklaştı. Her zamanki bu sene de Uludağ’da hedefler yüksek" şeklinde konuştu.
Geçen yıl mevsimin ilk karı ekim ayının ortalarında yağmıştı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.