SON DAKİKA
Hava Durumu

Uludağ İlahiyat Fakültesi Dekanı'na önemli görev

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Kemikli, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından oluşturulan 21

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2019 16:48
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2019 17:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Uludağ İlahiyat Fakültesi Dekanı'na önemli görev
Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Kemikli, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından oluşturulan 21 kişilik İstişare Heyeti’ne seçildi.
T.C. Cumhurbaşkanlığı Diyanet İşleri Başkanlığı’nın din eğitimi ve hizmetlerinin geliştirilmesi amacıyla oluşturulan ‘İstişare Heyeti’ kurulunda BUÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Kemikli de yer aldı. Türkiye’nin farklı kurum ve kuruluşlarından toplam 21 kişilik üyenin yer alacağı heyette Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Dr. Ekrem Keleş, Diyanet İşleri Başkan Yardımcıları, çeşitli üniversitelerin rektörleri, dekanlar, genel müdürler ve daire başkanları yer alıyor.
DEKAN KEMİKLİ: ONUR DUYARIM
Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan BUÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Kemikli, dini hizmetler, yayınlar ve faaliyetlere ilişkin temel konuların ele alınacağı bir istişare heyetinde bulunmaktan onur duyacağını söyledi. Dekan Kemikli; “Bilhassa artan genç nüfusu da dikkate alarak Diyanet hizmetlerinin yeniden değerlendirilmesinde yarar vardır. Üniversite gençliğinin dini soruları, bu sorulara verilecek cevaplar ve dini millî kimliğin inşasına dönük çalışmalar yapmak için Diyanet İşleri Başkanlığı’nın üniversitelerle işbirliği yapması önemlidir. Bu çerçevede yapılacak çalışmaların müzakere edildiği bir istişare kuruluna seçilmek sorumluluğumuz artırmakla birlikte onur vericidir. Diyanet İşleri Başkanımız, milletimize ve gençlerimize hizmet götürme çabasına bizleri de ortak ediyor. Kendilerine müteşekkirim” diye konuştu.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.